ΣΠΟΡ

Roland Garros: «Αεράτος» Στέφανος Τσιτσιπάς, εύκολη πρόκριση στους «16»

Roland Garros: «Αεράτος» Στέφανος Τσιτσιπάς, εύκολη πρόκριση στους «16»

Με εξαιρετική απόδοση κι αποφασιστικότητα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν απειλήθηκε καθόλου απ’ τον Ντιέγκο Σβάτσμαν και προκρίθηκε άνετα με 3-0 σετ.

Οι «16» του Roland Garros είναι απλά ένα ακόμη βήμα για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ειδικά με απόδοση όπως αυτή που «έπιασε» κόντρα στον Ντιέγκο Σβάτσμαν. Ο Αργεντινός που θεωρείται και αυθεντία στο χώμα, απλά… έφαγε χώμα απ’ τον Έλληνα τενίστα! Ο οποίος με χαρακτηριστική άνεση και επίδειξη ποιότητας, επικράτησε 3-0 σετ.

Με τον τρόπο αυτό ο πρωταθλητής μας προκρίθηκε στους «16» του τουρνουά και δείχνει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, τη στιγμή που χρειαζόταν να βρεθεί στο επίπεδο αυτό.

Η αρχή ήταν εξαιρετική για τον Τσιτσιπά, που μέσα σε κάτι λιγότερο από μία ώρα, κατόρθωσε να πάρει προβάδισμα δύο σετ. Πήρε το πρώτο 6-2 και με τον ίδιο αριθμό games κατέκτησε και το δεύτερο, δείχνοντας στον Αργεντινό πως δεν μπορεί να έχει τύχη εναντίον του στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Στο τρίτο σετ ο Έλληνας άσος δεν προβληματίστηκε και με 6-3 «καθάρισε» την πρόκριση κόντρα στον Σβάρτσμαν που λόγω της απόδοσης του Τσιτσιπά, αποδείχθηκε ιδιαίτερα χαμηλό εμπόδιο.

Αυτή είναι η πέμπτη διαδοχική παρουσία του Τσιτσιπά στους «16» του Roland Garros. Για να το κατορθώσει χρειάστηκε αγώνα 123ων λεπτών. Πλέον, επόμενο εμπόδιό του είναι ο Αυστριακός, Σεμπάστιαν Όφνερ. Αυτόματα ο Έλληνας πρωταθλητής είναι το φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου λογικά θα περιμένει ο Κάρλος Αλκαράθ.