ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Λύγισε» τον Τιμ σε αγώνα θρίλερ – Με Άντι Μάρεϊ στον δεύτερο γύρο του Wimbledon

Στέφανος Τσιτσιπάς Wimbledon
EPA/ISABEL INFANTES

Στέφανος Τσιτσιπάς: Σε ένα συγκλονιστικό ματς που κράτησε… δύο ημέρες, ο Έλληνας τενίστας «λύγισε» με 3-2 σετ ( 6-3 6-7 (1) 2-6 7-6 (5) 6-7 (8) ) στο tie break τον Ντόμινικ Τιμ και θα αντιμετωπίσει τον Άντι Μάρεϊ στον δεύτερο γύρο του Wimbledon.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντόμινικ Τιμ ξεκίνησαν να παίζουν την Τρίτη (4/7), αλλά η βροχή τους ανάγκασε να ολοκληρώσουν τη μάχη τους την επόμενη ημέρα.

Ο Αυστριακός πήρε το πρώτο σετ, το οποίο διεξήχθη χθες (4/7), αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση την Τετάρτη (5/7) και τελικά «επιβίωσε» σε έναν συγκλονιστικό αγώνα.

Ο Τσιτσιπάς έδειξε μεγαλύτερη διάθεση, ενώ ο Τιμ είχε μεγαλύτερο άγχος, κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα tie break που έπαιξαν οι δύο τενίστες στο δεύτερο και το πέμπτο σετ. Αμφότερα πήγαν στον Στέφανο, ο οποίος κυριάρχησε στο τρίτο σετ κι είδε τον αντίπαλο του να βγάζει αντίδραση στο τέταρτο.

Στο καθοριστικό πέμπτο σετ, τον πρώτο λόγο είχαν τα σερβίς, με αποτέλεσμα η πρόκριση να κριθεί στο tie break, εκεί που το Νο5 του κόσμου έκλεισε το ματς με break στο δεύτερο match point του.

Στον δεύτερο γύρο του Wimbledon, ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον αγαπημένο του βρετανικού κοινού, Άντι Μάρεϊ, ο οποίος επικράτησε 3-0 σετ (6-3 6-0 6-1) του Ράιαν Πένιστον. «Δεν περιμένω να με υποστηρίξει κάποιος», είπε αστειευόμενος ο Τσιτσιπάς στις δηλώσεις που έκανε μετά τη νίκη του.

Σχετικές ειδήσεις