ΣΠΟΡ

Αλκαράθ-Τζόκοβιτς: Λόγια απίστευτου σεβασμού και εκτίμησης

Αλκαράθ-Τζόκοβιτς: Λόγια απίστευτου σεβασμού και εκτίμησης

Νικητής και ηττημένος του τελικού στο Wimbledon αντάλλαξαν αποθέωση ο ένας για τον άλλο, συγκινώντας τους φίλους του τένις.

Ο Κάρλος Αλκαράθ επικράτησε μετά από εκπληκτικό παιχνίδι του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ανέβηκε στο… θρόνο του Wimbledon, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έδειξε αλαζονεία. Ούτε ο Σέρβος κορυφαίος τενίστας της εποχής μας δεν έδειξε πίκρα ή ασέβεια προς τον νεότερο αντίπαλό του. Ίσα-ίσα με τον τρόπο του του έβγαλε το καπέλο.

Ο «Νόλε» τόνισε πως τα εύσημα ανήκουν στον Ισπανό και έκανε το κορυφαίο κομπλιμέντο που μπορούσε να ακούσει ο Αλκαράθ: «Δεν έχω παίξει ποτέ με κάποιον σαν αυτόν»!

«Έχω κερδίσει μερικούς επικούς τελικούς που κόντεψα να χάσω, οπότε είναι δίκαιο», είπε αρχικά ο Τζόκοβιτς και συνέχισε: «Τα εύσημα στον Κάρλος, έδειξε εκπληκτική ισορροπία στις κρίσιμες στιγμές για να παίξει επιθετικό τένις και να κλείσει τον αγώνα με τον τρόπο που έκανε. Νιώθω κάποιες τύψεις, είχα τις ευκαιρίες μου, αλλά τα εύσημα ανήκουν σε αυτόν. Δεν έχω παίξει ποτέ με παίκτη σαν αυτόν. Είναι πολύ ολοκληρωμένος και απέδειξε ότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο».

Μετά τα υπέροχα λόγια του Τζόκοβιτς, ήρθε η ώρα του Αλκαράθ να αποθεώσει τον 36χρονο Σέρβο. Τονίζοντας πως έπαιρνε τίτλους όταν αυτός γεννήθηκε!

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα. Είναι υπέροχο να κερδίζω... γράφοντας ιστορία σε αυτό το όμορφο τουρνουά», είπε ο Αλκαράθ και συνέχισε:

«Πρέπει να συγχαρώ τον Νόβακ. Είναι καταπληκτικό να παίζεις εναντίον του. Με εμπνέεις. Όταν γεννήθηκα, ήδη κέρδιζες τουρνουά. Νόμιζα ότι θα είχα πρόβλημα μαζί σου μόνο στο χώμα και στα σκληρά γήπεδα, αλλά ίσως όχι στο χορτάρι. Τώρα, είναι μια διαφορετική ιστορία από φέτος. Συγχαρητήρια. Καταπληκτικός τρόπος προσαρμογής στην επιφάνεια. Έχεις παίξει ίσως μία ή δύο φορές πριν από το φετινό Wimbledon στο χόρτο, είναι εκπληκτικό αυτό που έκανες».