ΣΠΟΡ

Δεν το συζητά ο Τεντόγλου: «Μόνο χρυσό, δε με νοιάζει τίποτα άλλο! Το ‘χω»!

Δεν το συζητά ο Τεντόγλου: «Μόνο χρυσό, δε με νοιάζει τίποτα άλλο! Το ‘χω»!

Αισιόδοξος πως με τη δεδομένη αξία του θα κατακτήσει την πρωτιά στο μήκος του Παγκοσμίου της Βουδαπέστης, δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου.

Δεν… μάσησε ποτέ τα λόγια του. Ο Μίλτος Τεντόγλου με τη γνωστή ειλικρίνεια που τον διακρίνει, ευθέως είπε πως το χρυσό είναι η μόνη του σκέψη στο Παγκόσμιο στίβου της Βουδαπέστης. Κι αυτό γιατί… το έχει όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

«Το έχω φτιάξει τέλεια στο κεφάλι μου. Είμαι έτοιμος. Κυνηγάω μόνο το χρυσό, δεν με νοιάζει τίποτα άλλο», είπε στην κάμερα του ΣΕΓΑΣ και συνέχισε:

«Κυνηγάω μια καλή επίδοση, εννοείται, είναι στα πόδια μου να την κάνω. Οι προπονήσεις πήγαν καλά και οι αγώνες πάνε τέλεια. Στους μεγάλους αγώνες πάντα βγάζω κάτι παραπάνω. Το' χω πιστεύω.

Είμαι στην κορυφή, είμαι νούμερο ένα στο ranking, δεν μου είναι δύσκολο. Καταφέρνω κάθε χρόνο να κάνω καλούς αγώνες και να είμαι ψηλά στο ranking. Και φέτος είμαι φαβορί, αλλά δεν το σκέφτομαι έτσι. Με ενδιαφέρει να πάω εκεί και να κάνω έναν καλό αγώνα, μια καλή μάχη με τους άλλους αθλητές. Να περάσω καλά.

Συνήθως πριν τις μεγάλες διοργανώσεις βάζω μια μάξιμουμ επίδοση που μπορώ να κυνηγήσω, αυτή τη φορά έχω κάνει το αντίθετο, έβαλε στον εαυτό μου την χαμηλότερη επίδοση που μπορώ να πετύχω, που είναι ικανή να μου δώσει ακόμη και το χρυσό, κι από εκεί και πέρα να κυνηγήσω και ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Είμαι έτοιμος για πολύ μεγάλες επιδόσεις».

Υψηλό το επίπεδο, είπε ο Καραλής

Απ’ την πλευρά του ο Εμμανουήλ Καραλής τόνισε για τη δική του προσπάθεια στο επί κοντώ:

«Το να βρίσκομαι σε ένα παγκόσμιο είναι πολύ σημαντικό. Ο προκριματικός είναι πιο δύσκολος από τον τελικό. Θέλω να κάνω μια καλή εμφάνιση στον προκριματικό και να μπω στον τελικό. Σίγουρα μου δίνει αυτοπεποίθηση το 5,82 μ. που πέτυχα πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο ο προκριματικός σε μια μεγάλη διοργάνωση πάντα έχει πολλές δυσκολίες. Το επίπεδο του αγωνίσματος είναι υψηλό, είμαστε πολλοί αθλητές που μπορούμε να ανέβουμε ψηλά».