ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Κατάρρευση» στη παγκόσμια κατάταξη ενόψει US Open

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Κατάρρευση» στη παγκόσμια κατάταξη ενόψει US Open
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε νωρίς στο τουρνουά του Σινσινάτι και «κατέρρευσε» στην παγκόσμια κατάταξη - Σταθερή για μια ακόμα εβδομάδα η Μαρία Σάκκαρη. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε εκτός συνέχειας στο Masters του Σινσινάτι, μετά την ήττα του από τον Χούμπερτ Χούρκατς στη φάση των «16».

Έναν τενίστα που είχε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα 9 φορές και τον είχε νικήσει τις 7, αυτή τη φορά τον είδε να επικρατεί με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και σχετικά άνετα.

Το άσχημο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ωστόσο, δεν είναι τόσο η ήττα, όσο πως εξαιτίας της έχασε την ευκαιρία να παραμείνει στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και να έχει ευνοϊκότερο πρόγραμμα στο US Open που ακολουθεί.

Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας έχασε τρεις θέσεις και έπεσε στο Νο.7 του κόσμου, κάτι που σημαίνει πως στο US Open (28/8-10/9), ενδέχεται να βρει έναν εκ των Κάρλος Αλκαράθ ή Νοβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά.

Βέβαια, ακόμα και να φτάσει μέχρι εκεί θα είναι επιτυχία για τον Στέφανο Τσιτσιπά, μιας και στο παρελθόν ποτέ δεν έχει ξεπεράσει τον τρίτο γύρο στη Νέα Υορκη!

Ευνοημένος από την «κατάρρευση» του Έλληνα στο Top 10 ήταν ο Χόλγκερ Ρούνε, που σκαρφάλωσε στο Νο.4 (το υψηλότερο της καριέρας του έως τώρα) και αποφεύγει το Top 3 τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά του US Open.

Επικεφαλής του ταμπλό στη Νέα Υόρκη θα είναι ο Αλκαράθ και στο Νο.2 ο Τζόκοβιτς, ο οποίος επικράτησε στο Σινσινάτι σε συγκλονιστικό τελικό κόντρα στον Ισπανό.

H κλήρωση του US Open θα γίνει την προσεχή Πέμπτη (24/8).

Στις γυναίκες, η Μαρία Σάκκαρη διατηρήθηκε στο Νο.8, ενώ αμετάβλητο έμεινε το Top 5, με την Ίγκα Σβιόντεκ να παραμένει στην κορυφή. Την πρώτη είσοδό της στο Top 10 έκανε η φιναλίστ του Σινσινάτι Καρολίνα Μούχοβα (Νο.10).

Διαβάστε επίσης:

Σπαρακτική ιστορία στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία - Της έκρυβαν τον θάνατο του πατέρα της

Μεταγραφές: «Βόμβα» στην ΑΕΚ - «Πρώτο φαβορί για τον Σέρχιο Ράμος»!

Αθλητικές μεταδόσεις: Ποδοσφαιρική δράση στην Ευρώπη, πάει για τελικό η Στεφανίδη

Επική ανατροπή από Τζόκοβιτς: Επέστρεψε στον θρόνο, αν κι έπαιζε με συμπτώματα θερμοπληξίας

Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 2-0: «Όαση» ο Μπιελ στο... ερημικό Φάληρο - Η βαθμολογία της Super League