ΣΠΟΡ

Ο Εθνικός Ύμνος για χάρη του τεράστιου Μίλτου Τεντόγλου

Ο Εθνικός Ύμνος για χάρη του τεράστιου Μίλτου Τεντόγλου

Έγινε η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον κορυφαίο αθλητή του κόσμου και παιάνισε ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας στη Βουδαπέστη.

Το χρυσό παιδί του ελληνικού στίβου, το έκανε ξανά το θαύμα του. Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και το πανηγύρισε έξαλλα όλη η Ελλάδα. Ο 25χρονος Γρεβενιώτης έκανε τους συμπατριώτες του να καμαρώνουν για το 8,52μ. που τον έστειλε στην κορυφή του πλανήτη, σε μέρες δύσκολες για την χώρα.

Μία μέρα μετά την τεράστια επιτυχία του, έγινε και η επίσημη απονομή των μεταλλίων στο αγώνισμα. Ο Τεντόγλου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κρέμασε στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο και έκανε τους πάντες να ανατριχιάσουν όταν προς τιμήν του παιάνισε ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας στη Βουδαπέστη και η Ελληνική σημαία υψώθηκε στο ψηλότερο σημείο.

Θυμίζουμε πως αύριο, Σάββατο, ο Μίλτος επιστρέφει στην Ελλάδα και θα γίνει δεκτός με εκδηλώσεις αγάπης και τιμής για την τεράστια επιτυχία του. Η οποία είναι σαφώς ατομική, αλλά και εθνική υπόθεση.