ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: 20 χρόνια καριέρας γεμάτα τρόπαια, ρεκόρ και μυθικά κέρδη!

Νόβακ Τζόκοβιτς: 20 χρόνια καριέρας γεμάτα τρόπαια, ρεκόρ και μυθικά κέρδη!
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγραψε ιστορία κατακτώντας το US Open, έφτασε τα 24 Grand Slam και συνολικά κέρδη στην 20ετή καριέρα του που... ζαλίζουν! 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θριάμβευσε κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και ήταν συνεπής στο ραντεβού του με την ιστορία!

Κέρδισε τον Ρώσο με 6-3, 7-6(5), 6-3 για να κατακτήσει το US Open και να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Μάργκαρετ Κορτ με 24 Grand Slam.

Η νίκη του Τζόκοβιτς, η τέταρτη σε 10 τελικούς του «Flushing Meadows», χαρακτηρίζει άλλη μια αξιοσημείωτη σεζόν μετά τις νίκες του στο «Australian Open» και στο «Roland Garros», επιστρέφοντας στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Κανένας δεν έχει κερδίσει όλα τα Grand Slam σε ένα ημερολογιακό έτος εδώ και 54 χρόνια, αν και ο Τζόκοβιτς πλησίασε για ακόμα μια φορά, χάνοντας από τον Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό του Wimbledon.

«Πραγματικά ζω το παιδικό μου όνειρο»

Προς το παρόν ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας απολαμβάνει το 24ο Grand Slam του. «Προφανώς σημαίνει πολλά για μένα», είπε. «Πραγματικά ζω το παιδικό μου όνειρο. Το να γράφεις ιστορία σε αυτό το άθλημα είναι κάτι πραγματικά αξιοσημείωτο, είναι δύσκολο να περιγράψεις τις λέξεις.

Είχα το παιδικό όνειρο όταν ήμουν επτά, οκτώ, ήθελα να γίνω ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο», είπε ο 36χρονος Τζόκοβιτς, ο οποίος έγινε ο γηραιότερος νικητής του US Open στη σύγχρονη εποχή.

«Τελικά μια μέρα θα αφήσω το τένις, σε περίπου 23-24 χρόνια», είπε αστειευόμενος. «Μέχρι τότε, υποθέτω ότι θα με βλέπετε λίγο περισσότερο. Δεν βάζω κανένα αριθμό αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου για το πόσα Slam θέλω να κερδίσω. Θα συνεχίσω να δίνω προτεραιότητα σε αυτά ως τα πιο σημαντικά μου τουρνουά και όπου θέλω να παίξω το καλύτερο τένις».

Τα μυθικά χρήματα που έχει κερδίσει, τα 11 τρόπαια και η χρονιά ρεκόρ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει να συγκεντρώνει τίτλους και κύπελλα στα γήπεδα, αλλά και εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα από το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2003.

Μετά τον τίτλο του στο US Open του 2023, ο Σέρβος έχει συγκεντρώσει συνολικά 175.281.484 δολάρια, σύμφωνα με την αναλυτική αναφορά του ATP.

Η πιο κερδοφόρα σεζόν του ήταν το 2015, όταν και κέρδισε 11 τρόπαια και 18.267.125 δολάρια.

Να σημειωθεί βέβαια ότι όλα αυτά τα στοιχεία είναι προ φόρων, επομένως τα πραγματικά συνολικά περιουσιακά στοιχεία του Τζόκοβιτς θα μπορούσαν να μειωθούν από αυτό το ποσό έως και 40%.

Διαβάστε επίσης:

Παναθηναϊκός: Στην «πράσινη» οικογένεια και ο πατέρας του Μπαλτσερόφσκι

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η συγκινητική αφιέρωση στον Κόμπε Μπράιαντ - Ο ειδικός λόγος που έφτιαξε μπλούζα

US Open: Βασιλιάς στο θρόνο του ο Τζόκοβιτς