ΣΠΟΡ

Ναδάλ: Πήρε απόφαση πως δεν θα κερδίσει άλλο Γκραν Σλαμ - «Για αυτό με πέρασε ο Τζόκοβιτς»

Ναδάλ: Πήρε απόφαση πως δεν θα κερδίσει άλλο Γκραν Σλαμ - «Για αυτό με πέρασε ο Τζόκοβιτς»
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Ράφα Ναδάλ έκανε κατάθεση ψυχής σε συνέντευξή του σε ισπανικό κανάλι και μίλησε για την πιθανή αποχώρησή του από την ενεργό δράση και τα 24 Γκραν Σλαμ του Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο θρύλος του παγκόσμιου τένις, Ράφα Ναδάλ, επιβεβαίωσε ότι το 2024 ενδέχεται να είναι η τελευταία του χρονιά στην ενεργό δράση.

«Είπα ότι είναι πιθανό το 2024 να είναι η τελευταία μου χρονιά, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω 100% γιατί δεν ξέρω», είπε χαρακτηριστικά ο 37χρονος κάτοχος 22 Grand Slam μιλώντας στο κανάλι «Movistar+» και πρόσθεσε: «Γιατί να σας πω ότι θα είναι η τελευταία μου χρονιά και ότι το έχω προγραμματίσει; Και αν δεν είναι; Αν μαγικά, αν και δεν πιστεύω στη μαγεία, το σώμα μου αποθεραπευτεί μετά το μεγάλο διάλειμμα και αισθάνομαι δυνατός και με ενέργεια για να συνεχίσω; Γιατί να πω ένα πράγμα και μετά να πω κάτι άλλο.

Είμαι επιφυλακτικός, όταν ξέρω την απάντηση θα την πω και θα ζω μέρα με τη μέρα με την ελπίδα ότι θα δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία να έχω την επιλογή να αποφασίσω. Θέλω να επιστρέψω και να αγωνιστώ, αλλά δεν έχω την προσδοκία να επιστρέψω και να κερδίσω το Roland Garros και το Australian Open. Αυτό μοιάζει πολύ μακρινό, αν όχι απίθανο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 18 Μαΐου, ο Ναδάλ αποχώρησε από το Ρολάν Γκαρός -ένα τουρνουά που κατέκτησε 14 φορές- λόγω τραυματισμού στο αριστερό ισχίο που υπέστη στο Αυστραλιανό Όπεν τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, ο Ισπανός πρωταθλητής, αποκάλυψε ότι πριν από λίγους μήνες υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο ισχίο του και συνέχισε αναφορικά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και το γεγονός ότι έφτασε τα 24 Grand Slam: «Χωρίς αμφιβολία, θα ήθελα να ήμουν ο τενίστας με τον μεγαλύτερο αριθμό Grand Slam. Αλλά αυτό δεν με απογοητεύει. Νομίζω ότι ο Νόβακ το βιώνει αυτό με πιο έντονο τρόπο από εμένα και θα μπορούσε να είναι απογοητευμένος αν δεν τα κατάφερνε. Και ίσως αυτός είναι λόγος που έχει φτάσει στα περισσότερα σλαμς.

Έχει την ικανότητα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη φιλοδοξία. Ήμουν κι εγώ φιλόδοξος, αλλά με μια υγιή φιλοδοξία που μου έχει επιτρέψει να δω τα πράγματα στη σωστή διάσταση, χωρίς να εκνευρίζομαι. Είναι τρόπος ζωής»

Τέλος, αναφερόμενος στον Κάρλος Αλκαράθ, ο Ναδάλ σχολίασε: «Εχει την δυνατότητα για τα πάντα. Αλλά εάν έπρεπε να του πω κάτι θα ήταν να συνεχίσει να βελτιώνεται».