ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: Ο θρίαμβος στη Γουαδαλαχάρα άνοιξε τον δρόμο για τα WTA Finals - Η κατάταξη στο race

Μαρία Σάκκαρη
EPA/Francisco Guasco

Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο καριέρα στη Γουαδαλαχάρα και πλέον ελπίζει βάσιμα για να δώσει το «παρών» στο τουρνουά των κορυφαίων της χρονιάς, τα WTA Finals.

Η Μαρία Σάκκαρη, 4,5 χρόνια μετά τον πρώτο τίτλο της, κατέκτησε την κορυφή σε «1000άρι» τουρνουά.

Η σπουδαία επιτυχία της Ελληνίδας τενίστριας «σφράγισε» την επιστροφή της στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης και παράλληλα την έβαλε ξανά στο κόλπο για την παρουσία της στα WTA Finals. Το τουρνουά με τις κορυφαίες τενίστριες του 2023 θα διεξαχθεί στο Κανκούν του Μεξικού το διάστημα 29 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου.

H Σάκκαρη θέλει να… τριτώσει το καλό, καθώς ήταν παρούσα στους «τελικούς» τόσο το 2021 στη Γουαδαλαχάρα, όσο και το 2022 στο Φορτ Ουόρθ των ΗΠΑ. Μάλιστα, σε αμφότερες τις περιπτώσεις έφτασε ως τα ημιτελικά.

H 28άχρονη, η οποία βρέθηκε ακόμα και στο Νο19 του φετινού race, μετά τον θρίαμβο της στη Γουαδαλαχάρα ανέβηκε στο Νο9, κερδίζοντας εφτά θέσεις στη σχετική λίστα. Απέχει μόλις 306 βαθμούς από την Ονς Ζαμπέρ, έχοντας μπροστά της τρία μεγάλα σε σημαντικά τουρνουά.

Ο λόγος για το τουρνουά του Τόκιο, το οποίο είναι αυτή την εβδομάδα, ακολουθεί το τελευταίο «1000άρι» της σεζόν στο Πεκίνο το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου – 8 Οκτωβρίου και τέλος το τελευταίο «500άρι» του 2023 στην Τσένγκζου, στις αρχές Οκτωβρίου (9-15/10).

Η Σάκκαρη, πλέον, έχει σημαντικές ελπίδες κι αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της, τότε θα τα καταφέρει. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν δεν τα καταφέρει, θα χάσει 750 βαθμούς, οι οποίοι είναι από την περσινή συμμετοχή στα WTA Finals. Επίσης, δεν της έχουν αφαιρεθεί ακόμα οι 585 βαθμοί από την περσινή παρουσία της στον τελικό της Γουαδαλαχάρα.

Την παρουσία τους στα Finals του Μεξικού έχουν εξασφαλίσει ήδη οι Αρίνα Σαμπαλένκα, Ίγκα Σφιόντεκ, Κόκο Γκοφ και Έλενα Ριμπάκινα, ενώ θέμα χρόνου είναι να το πράξει κι η Τζέσικα Πεγκούλα. Ως εκ τούτου, η Σάκκαρη διεκδικεί ένα από τα τρία εισιτήρια που απομένουν και τα οποία διεκδικούν πολλές τενίστριες.

Μαρία Σάκκαρη
Το race για την παρουσία στα WTA Finals 2023wtatennis.com

Σχετικές ειδήσεις