ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ανακουφισμένος με την επιστροφή του πατέρα του - «Πήρα ένα πολύτιμο μάθημα»

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ανακουφισμένος με την επιστροφή του πατέρα του - «Πήρα ένα πολύτιμο μάθημα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται σε ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα και το απέδωσε στην επιστροφή του πατέρα του στο προπονητικό επιτελείο, μετά το US Open. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει την πορεία του στο τουρνουά του Παρισιού αφού πέρασε το εμπόδιο του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, νικώντας τον με 7-6 (2), 6-4. Με αυτή τη νίκη μάλιστα ο Έλληνας τενίστας έκλεισε θέση στο ATP Finals που θα γίνει στο Τορίνο.

Ωστόσο όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε, πέρασε ένα διάστημα που ένιωθε ανασφάλεια στο γήπεδο αυτό το καλοκαίρι, αλλά με την επιστροφή του πατέρα του, Απόστολου την ξεπέρασε. «Είναι καλύτερα, σίγουρα καλύτερα. Υπήρχαν στιγμές που ένιωθα ανασφαλής για το τι έκανα στο γήπεδο. Ο πατέρας μου δεν ήταν μαζί μου για το τουρνουά στην Αμερική και για μένα αυτό ήταν κάτι ξένο, το να μην έχω τον πατέρα μου στην ομάδα μου, το καθημερινό μου πρόγραμμα και την προπόνηση.

Ένιωσα ότι οι συνήθειες που ακολουθούσα τα τελευταία χρόνια δεν επαναλήφθηκαν, δεν έγιναν σε τακτική βάση», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του επί του Ζβέρεφ.

Και συνέχισε: «Δεν έπαιζα καλά για να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Ένιωθα ότι αυτό ήταν ένα καλό και πολύτιμο μάθημα για εμένα. Για τη ζωή μου, την καριέρα μου. Έτσι καταλαβαίνω πως λειτουργεί καλύτερα η προπόνησή μου, ποιοι είναι οι άνθρωποι που θα ήταν η καλύτερη επιλογή για εμένα να τους έχω στη ζωή μου.

Όταν ξεκίνησα το τουρνουά στην Κίνα, ήμουν ανακουφισμένος και χαρούμενος που είχα τον πατέρα μου ξανά, να μου βάζει ώρες δουλειάς στο γήπεδο, να είμαι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνω. Ήταν μια διαφορετική αίσθηση να το έχεις αυτό σε καθημερινή βάση».

Σχετικές ειδήσεις