Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: «Ο αγώνας με τον καρκίνο ήταν σαν τον πρώτο μου Μαραθώνιο»
ΣΠΟΡ

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: «Ο αγώνας με τον καρκίνο ήταν σαν τον πρώτο μου Μαραθώνιο»

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου είναι έτοιμη για τον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Η αθλήτρια του στίβου αλλά και της ζωής μιλάει στο Newsbomb.gr για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, πώς το ξεπέρασε αλλά και ποια συναισθήματα την κατέκλυσαν όταν τερμάτισε νικήτρια στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο πέρυσι.

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου συγκίνησε το 2022 όλη την Ελλάδα όταν τερμάτισε στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο στον δεύτερο Μαραθώνιο της ζωής της με χρόνο και ατομική επίδοση - ρεκόρ 2:46:01.

Η αθλήτρια είναι αγωνίστρια και νικήτρια όχι μόνο στο τρέξιμο αλλά και στη ζωή. Πριν από τρία χρόνια έδωσε τη δική της μάχη με τον καρκίνο αλλά με τη δύναμη της ψυχής της και τη θέλησή της τα κατάφερε! Επόμενο βήμα ήταν ο Μαραθώνιος και είχε βάλει στόχο να τον τερματίσει με επιτυχία και το έκανε!

Είναι μητέρα ενός μικρού αγοριού που βρίσκεται δίπλα της στις προπονήσεις και τα στάδια, ενώ στήριγμά της σε κάθε της βήμα είναι ο γνωστός δρομέας Γιάννης Κρέκας.

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου μιλάει στο Newsbomb.gr και περιγράφει τα συναισθήματα που την κατέκλυσαν μετά τον τερματισμό της στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο. Η αθλήτρια μας διηγείται τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, πώς κατάφερε να το ξεπεράσει και μας περιγράφει την προετοιμασία που κάνει για την φετινή διαδρομή των 42,195 χιλιομέτρων της Κυριακής (12/11).

Ποιο ήταν το συναίσθημα όταν τερμάτισες μέσα στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο;

Ένιωσα μια πληρότητα γιατί πλέον είχε ολοκληρωθεί ο σκοπός μου, οι θυσίες και ο κόπος μου έφεραν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, παράλληλα όμως ένιωσα και ένα τρομερό κύμα συναισθημάτων που βρισκόμουν στο Καλλιμάρμαρο και είχα καταφέρει να φτάσω έως εκεί δυνατή και έχοντας δώσει τον καλύτερο μου εαυτό.

Είχες πιστέψει από την αρχή ότι θα ήσουν η πρώτη γυναίκα που τερματίζει;

Όχι, δεν σκεφτόμουν καθόλου το αποτέλεσμα όσο αφορά τη θέση στο βάθρο! Ήμουν πολύ συγκεντρωμένη στο στόχο μου, στο πλάνο μου, προσπαθούσα να ακολουθήσω τον ρυθμό μου!

Ο σύζυγός σου είναι και εκείνος δρομέας. Όταν αγκαλιαστήκατε μέσα στο Καλλιμάρμαρο ποια ήταν τα πρώτα λόγια που σου είπε;

«Τα καταφέραμε!». Αυτό μου είπε και είχε δίκιο γιατί σε όλους τους αγώνες μου (εντός και εκτός αθλητισμού) είναι εκεί και με τον τρόπο του μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω.

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου με τον σύζυγό της και δρομέα Γιάννη ΚρέκαEurokinissi

Πριν από τρία χρόνια είχες διαγνωστεί με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς. Πώς ένιωσες στο άκουσμα του προβλήματος υγείας; Πόσο καιρό κράτησαν οι θεραπείες;

Σίγουρα δεν ήταν μια ευχάριστη περίοδος η συγκεκριμένη. Στο άκουσμα της διάγνωσης σοκαρίστηκα, θεραπείες δεν υπήρχαν διότι το είδος του καρκίνου δεν επιδέχεται κάποια θεραπεία, όμως είμαι πάντα ένα βήμα μπροστά του, δεν τον φοβάμαι! Αυτός ο αγώνας ήταν σαν τον πρώτο μου μαραθώνιο, δύσκολος, κουραστικός αλλά όταν τον τερμάτισα επιτυχώς ένιωσα δυνατή να το ξανακάνω όσες φορές και να χρειαστεί.

Μπορούσες να αθλείσαι παράλληλα ή είχες κάνει μια μικρή παύση; Όλα είναι καλά πλέον;

Όχι δεν μπορούσα να τρέξω, έκανα μια παύση μέχρι να νιώσω δυνατή και ξεκίνησα ξανά.

Από που άντλησες τη δύναμη να συμμετέχεις στον Μαραθώνιο, μετά τη μάχη που έδωσες;

Το τρέξιμο για εμένα είναι η θεραπεία της ψυχής μου και για αυτό ξεκίνησα να τρέχω μόλις ξεπέρασα τον κίνδυνο. Αποφάσισα να μπω στον μαραθώνιο γιατί ήταν κάτι που έτσι και αλλιώς το σκεφτόμουν και το ήθελα, οπότε εξαιτίας των συγκυριών ένιωσα ότι έφτασε η στιγμή να το κάνω!

Φέτος συμμετέχεις για τρίτη φορά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Ποιος είναι ο στόχος σου;

Φέτος η προετοιμασία μου πήγε περίφημα, έβλεπα στον εαυτό μου ότι μπορούσε να κάνει ένα πολύ καλό ρεκόρ! Όμως μου δημιουργήθηκε ένας μικροτραυματισμός τον οποίο φοβάμαι μην με ενοχλήσει στον αγώνα.

KONSTANTINOPOULOY-MARATHONIOS-1.jpg
Η στιγμή της απονομής στο κατάμεστο ΚαλλιμάρμαροEurokinissi

Τι προετοιμασία απαιτεί για μια μητέρα και μια γυναίκα η συμμετοχή στον Μαραθώνιο;

Σίγουρα για μια μαμά είναι πιο δύσκολο να κάνει προπονήσεις σε επίπεδο πρωταθλητισμού, αλλά έχω αρκετή βοήθεια από την οικογένεια μου και έτσι μπορώ να τα καταφέρω!

Τα 42,195 χιλιόμετρα απαιτούν έναν συνδυασμό σωματικής άσκησης και μυαλού για πάρα πολλούς αθλητές. Πώς επιτυγχάνεται αυτό;

Για να συμμετάσχει κανείς σε μια τέτοια απόσταση σίγουρα το έχει δουλέψει πολύ μέσα του, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι τον μαραθώνιο πρώτα τον τρέχεις με το μυαλό σου και με την ψυχή σου και μετά με την προπόνηση και τα πόδια σου.

Τι μήνυμα θα ήθελες να δώσεις σε όσες μητέρες έρχονται αντιμέτωπες με σοβαρά προβλήματα υγείας και αποτέλεσες για εκείνες παράδειγμα θέλησης και δύναμης;

Όταν είσαι μαμά έτσι και αλλιώς κρύβεις μέσα σου τεράστια δύναμη γιατί ξέρεις ότι τώρα έχεις να παλέψεις όχι μόνο για τον εαυτό σου αλλά και για το παιδί σου, οπότε αυτό που θα έλεγα σε μια γυναίκα που περνάει ή έχει περάσει τα ίδια με εμένα είναι «να μην ξεχάσει ποτέ αυτή την δύναμη που έχει μέσα της και ποτέ να μην παραδοθεί χωρίς πρώτα να παλέψει».

Ας θυμηθούμε την στιγμή που η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου τερματίζει στο Καλλιμάρμαρο:



Διαβάστε επίσης

40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Ο πόλεμος στη Γάζα φέρνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Στην τελική ευθεία για τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 11 και 12 Νοεμβρίου - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Παναγιώτης Καραΐσκος: Ο Μαραθώνιος από την εξάρτηση των ναρκωτικών στη θέληση για ζωή

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ