ΣΠΟΡ

40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Live Streaming η Τελετή Έναρξης – Ένα ηχηρό μήνυμα ειρήνης

40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος
Intime News

40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Δείτε σε Live Streaming την Τελετή Έναρξης της μεγάλη γιορτής του αθλητισμού.

Ένα καλλιτεχνικό δρώμενο, το οποίο αφουγκράζεται το μήνυμα για ειρήνη που εκπέμπεται αυτή τη στιγμή από τη μία άκρη του πλανήτη στην άλλη, υπόσχονται οι συντελεστές της Τελετής Έναρξης, του 40ου Μαραθωνίου της Αθήνας.

Φέτος, συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή, Γρηγόρη Λαμπράκη και ο Μαραθώνιος που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του, δεν μπορεί παρά να υμνήσει τις αξίες και τα υψηλά ιδανικά στα οποία αφοσιώθηκε ο μαραθωνοδρόμος της ειρήνης και βαλκανιονίκης του μήκους.

Το Δημοτικό Θέατρο Τέχνης του Δήμου Μαραθώνα (ΔΗΘΕΜΑ) έχει αναλάβει την τέλεση του καλλιτεχνικού δρώμενου, σε σκηνοθεσία του, Νίκου Γκεσούλη και οι πρόβες των συντελεστών συνεχίζονται πυρετωδώς. Στην τελετή, θα λάβουν μέρος δύο επαγγελματίες ηθοποιοί και 50 παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο του Μαραθώνα.

50 παιδάκια θα σχηματίσουν το σύμβολο της ειρήνης

Ο σκηνοθέτης του ΔΗΘΕΜΑ, κ. Γκεσούλης αναφέρθηκε στην κεντρική ιδέα του δρώμενου και στους πρωταγωνιστές του. Αναλυτικά όσα είπε: «Θέλουμε μία σεμνή τελετή. Έτσι κι αλλιώς, το μήνυμα της ειρήνης που θέλουμε να στείλουμε είναι ηχηρό από μόνο του. Ο Γιώργος Βαρσαμάκης έχει γράψει την πρωτότυπη μουσική της τελετής και ο συγγραφέας Θανάσης Σκρουμπέλος, το κείμενο. Το δοξαστικό θα το τραγουδήσει ο Κωνσταντίνος Σκούντζος και το κείμενο θα το ακούσουμε από τον ηθοποιό, Ηλία Γκογιάνο. Τα 50 παιδάκια του σχολείου μας θα σχηματίσουν το σύμβολο της Ειρήνης με τις σχολικές τσάντες τους μπροστά από τον Τύμβο. Τα παιδιά θα συμμετέχουν ως μαθητές που ακούν ένα μάθημα ιστορίας, το οποίο το διδάσκει ένας από τους ηθοποιούς μας. Ο ηθοποιός θα έρθει μπροστά στα παιδιά κρατώντας σ’ ένα φανάρι το φως, το πνεύμα μας. Είναι ένας άνθρωπος που ταξίδεψε στο χρόνο, από την Αρχαία Ελλάδα στο σήμερα για να μεταλαμπαδεύσει αξίες και ιδανικά στα νέα παιδιά».

O Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας και οι φορείς του δήμου «αγκάλιασαν» με θέρμη και ενθουσιασμό την Τελετή Έναρξης και τη Λαμπαδηδρομία που θα λάβουν χώρα το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στον Τύμβο του Μαραθώνα και δεν το κρύβουν.

«Νιώθω δέος κάθε φορά που ασχολούμαι με τον Μαραθώνιο, κάθε φορά που τρέχει ο λογισμός μου στην ιστορία μας και πιο συγκεκριμένα στην ιστορία του δήμου μας. Είναι ύψιστη τιμή που ο δήμος μας συμμετέχει στην Τελετή Έναρξης του Μαραθωνίου της Αθήνας. Το σημαντικότερο είναι ότι στην Τελετή συμμετέχουν 50 παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Μαραθώνα και τούτο είναι μια βιωματική εκπαίδευση για τα παιδιά μας. Μαθαίνουν την ιστορία, αλλά και τις αξίες που εκπορεύονται από τη Μάχη του Μαραθώνα», τόνισε ο υπεύθυνος του ΔΗΘΕΜΑ, Γιώργος Λέπουρης.

Δείτε στο παρακάτω video την Τελετή Έναρξης του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου

Σχετικές ειδήσεις