ΣΠΟΡ

40ός Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Ο Παναγιώτης Καραΐσκος πρώτος Έλληνας!

40ός Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Ο Παναγιώτης Καραΐσκος πρώτος Έλληνας!

Ο 34χρονoς Παναγιώτης Καραΐσκος είναι ο νικητής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, με τον Κενυάτη Έντουιν Κίπτο να τερματίζει πρώτος από όλους με νέο ρεκόρ.

Ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Καραΐσκος κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του κι έγινε ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να ξεφύγει μετά το 33ο χιλιόμετρο από τον Χαράλαμπο Πιτσόλη και να φτάσει πρώτος μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, με τον περσινό νικητή να τερματίζει στη δεύτερη θέση και τον Γιώργο Μήνο στην τρίτη θέση.

Νικητής ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο

Ήρθε με τον τίτλο ενός εκ των φαβορί στον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τα κατάφερε. Ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο ήταν εκείνος ο οποίος κατάφερε να τερματίσει πρώτος στην κλασική διαδρομή και μάλιστα με νέο ρεκόρ διαδρομής.

Ο Κενυάτης ήταν από την αρχή στο γκρουπ που οδηγούσε την κούρσα και μετά το 30ό χιλιόμετρο κατάφερε να αποσπαστεί από τους αντιπάλους του και να φτάσει πρώτος στο Καλλιμάρμαρο.

Ο 30χρονος δρομέας μάλιστα κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ διαδρομής που κρατούσε από τις 9 Νοεμβρίου 2014 ο Κενυάτης Φελιξ Κιπτσιρτσιρ.

Τα αποτελέσματα των 5 χλμ

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Μαρία Κάσσου ήταν εκείνη που τερμάτισε πρώτη. Η 19χρονη πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 16.46 και για λίγο δεν κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ διαδρομής που ανήκει στην ίδια.

“Ήταν ένα καλό ξεκίνημα, μια καλή πρεμιέρα. Τελείωσα πιο αργά φέτος τους αγώνες οπότε ξεκίνησα και πιο αργά τις προπονήσεις. Είναι μια περίοδος που ψάχνω τα πατήματά μου και για μένα ο αγώνας ήταν ένα μεγάλο προπονητικό τεστ. Είμαι ευχαριστημένη από την επίδοση, αν και θα ήθελα το ρεκόρ διαδρομής που έχω από πέρυσι. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη μου και λατρεύω αυτόν τον αγώνα. Η ατμόσφαιρα είναι φοβερή”, σχολίασε η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Έλενα Μελίνα Αναστασάκης με 16.55, ενώ τρίτη ήταν η Ντενίσα Μπάλα με 17.03.

Στους άνδρες, πρώτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στα 5χλμ Stoiximan που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ο Νέστορας Κολιός.

“Ήταν πολύ ωραίος αγώνας, αν και κυνηγούσα από την αρχή να κάνω το ρεκόρ διαδρομής, αλλά ούτε φέτος το κατάφερα. Είμαι ευχαριστημένος από τη διαδρομή, θα συνεχίσω να έρχομαι και υπόσχομαι πως κάποια στιγμή θα σπάσω το ρεκόρ”, είπε ο αθλητής με το τέλος του αγώνα.

Ο αθλητής του ΑΓΣ Ιωαννίνων τερμάτισε πρώτος σε 14:48 και πίσω του υπήρχε μάχη ανάμεσα στον Γιώργο Κίρτση και Ορφέα Ιωάννου που τερμάτισαν σχεδόν μαζί σε 14:55.