ΣΠΟΡ

40ός Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Τρομερή στιγμή με τον νικητή Καραΐσκο στον τερματισμό (vid)

40ός Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Τρομερή στιγμή με τον νικητή Καραΐσκο στον τερματισμό (vid)
Eurokinissi

Μία από τις πιο όμορφες στιγμές στον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, με τον Πανελλήνιο πρωταθλητή, Παναγιώτη Καραΐσκο να περιμένει στον τερματισμό τον δεύτερο Χαράλαμπο Πιστώλη για να τον αγκαλιάσει.

Οι ιδανικές συνθήκες δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε ο 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας να είναι εξαιρετικός.

Η επιστροφή των ελίτ δρομέων, η καλή αγωνιστική κατάσταση των Ελλήνων, η διεξαγωγή παράλληλα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος και η πολύ μεγάλη παρουσία του κόσμου κατά μήκους της διαδρομής και στο Παναθηναϊκό Στάδιο δημιούργησαν μοναδικές συνθήκες και οδήγησαν τους αθλητές και τις αθλήτριες σε εξαιρετικές επιδόσεις.

Και φυσικά χάρισε και σπάνιες στιγμές, όπως αυτή ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος τερμάτισε στην πρώτη θέση παίρνοντας τα σκήπτρα από τον δεύτερο Χαράλαμπο Πιτσώλη, τον οποίο περίμενε μετά τον τερματισμό του προκειμένου να τον αγκαλιάσει και να τον συγχαρεί.

Δείτε την υπέροχη στιγμή:

Τα αποτελέσματα στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο Κίπροπ Έντουιν Κίπτοο (Κένυα) επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και συνδύασε τη νίκη του στη διοργάνωση με μια μεγάλη επίδοση. Ο αθλητής τερμάτισε σε 2.10.34 και βελτίωσε το 2.10.37 του ΄Φέλιξ Κάντι από το μακρινό πλέον 2014. Πανελληνιονίκης για πρώτη φορά στην καριέρα του ήταν ο Παναγιώτης Καραΐσκος με 2.22.37.

“Δεν ήταν εύκολο, είναι μία δύσκολη διαδρομή. Είναι φοβερό για μένα που βρίσκομαι εδώ, που έγινε ο πρώτο Μαραθώνιος. Τώρα θα ετοιμαστώ για τους επόμενους αγώνες μου τον Ιανουάριο”, είπε ο Κενυάτης νικητής, που από σήμερα έγινε κομμάτι της διοργάνωσης.

Μεγάλη μάχη έγινε στη δεύτερη θέση, με τους Κιλίμο και Μουχιτίρα να μπαίνουν μαζί και τελικά να τερματίζουν σε 2.12.36.

Από τα πρώτα μέτρα της κούρσας δημιουργήθηκαν δύο γκρουπ δυναμικότητας με τους Κενυάτες μπροστά και μια ομάδα πέντε Ελλήνων να ακολουθούν από πίσω.

Ο Καραΐσκος κατάφερε φέτος αυτό που δεν μπόρεσε τα προηγούμενα χρόνια και κάνοντας σωστή κατανομή των δυνάμεων του έφτασε στην κορυφή επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική του κατάσταση. Ο νικητής του 2022 Χαράλαμπος Πιτσώλης τερμάτισε δεύτερος σε 2.23.34 και στην τρίτη ο Γιώργος Μίνος με 2.23.56.

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι ένα προσωπικό ρεκόρ συνδυασμένο με μια νίκη πανελληνίου πρωταθλήματος. Το ήθελα πάρα πολύ, πάλευα πολλά χρόνια γι αυτό, ήξερα ότι είμαι σε πολύ κατάσταση και βγήκε και στον αγώνα. Πήγαν όλα καλά”, είπε ο πανελληνιονίκης του σημερινού αγώνα.

“Ο αγώνας ήταν δύσκολος. Στην αρχή είχε λίγο κόντρα αέρα, αλλά στη διάρκεια είχε ζέστη και υγρασία. Είμαι ευχαριστημένος. Ο στόχος ήταν το βάθρο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη γυναίκα μου, είπε από την πλευρά του ο περσινός νικητής, Χαράλαμπος Πιτσωλης. Ο Γιώργος Μίνος είπε για την μεγάλη του επιτυχία.

“Το πρώτο μισό ήταν πολύ ευχάριστο. Το δεύτερο μισό ήταν πιο δύσκολο. Χαίρομαι πολύ για την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, διότι το συγκεκριμένο μετάλλιο ήταν το μόνο που μου έλειπε. Έκλεισε ο κύκλος με όλα τα μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες. Ήταν ο μεγάλος μου στόχος να κερδίσω ένα μετάλλιο με πολλές θυσίες, πολύ ιδρώτα και το χάρηκα πάρα πολύ”.