ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Απίστευτη «τρέλα» - Έχουν πουληθεί 7.200.000 εισιτήρια | Πρόκληση η τρομοκρατία

Ολυμπιακοί Αγώνες: Απίστευτη «τρέλα» - Έχουν πουληθεί 7.200.000 εισιτήρια | Πρόκληση η τρομοκρατία
Twitter / France Inter

Ολυμπιακοί Αγώνες: Απίστευτος είναι ο αριθμός των εισιτηρίων που έχουν πουληθεί από την Οργανωτική Επιτροπή του Παρισιού 2024, καθώς ξεπερνάει τα 7,2 εκατομμύρια για όλα τα αγωνίσματα.

Μεγάλη είναι η «τρέλα» που επικρατεί σ’ όλον τον κόσμο για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι του 2024 στο Παρίσι. Οι επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής είχαν θέσει ως στόχο την πώληση 10.000.000 εισιτηρίων και φαίνεται πως βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξή του.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Μισέλ Αλοϊσιό, ο υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής, μέχρι τώρα, ο αριθμός των εισιτηρίων έχει ξεπεράσει τα 7,2 εκατομμύρια, παρά την έντονη κριτική που έχει ασκηθεί, κυρίως από τους Γάλλους, για τις υψηλές τιμές.

«Μέχρι και σήμερα οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τα 7,2 εκατομμύρια. Δε νομίζω άλλη οργανωτική επιτροπή να έχει πουλήσει τόσο γρήγορα τόσα πολλά εισιτήρια», υποστήριξε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα θα τεθούν προς πώληση κι άλλα εισιτήρια, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες θα φτάνουν μέχρι τα 50 ευρώ, ενώ απ’ αυτά που θα διατεθούν στις 30 Νοεμβρίου, τα 30.000 θα είναι για τα αθλήματα του στίβου και τα 24.000 για το τένις.

Αντίθετα, τα εισιτήρια για την Τελετή Έναρξης, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουλίου 2024 πλάι στον Σηκουάνα, τα «μαγικά χαρτάκια» τα τιμώνται από 90 έως και 2.700 ευρώ, έκαστο. Παράλληλα, στόχος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι και η διάθεση 2.800.000 εισιτηρίων για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, αν και περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Πρόκληση η τρομοκρατία

Πάντως, ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους διοργανωτές είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο Μπρούνο Λε Ρέι, ο διευθυντής ασφάλειας της Οργανωτικής Επιτροπής, τα ενδεχόμενα τρομοκρατικών χτυπημάτων ή κυβερνοεπιθέσεων είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις.

Μεγάλο βάρος έχει… πέσει στην ανοικτή Τελετή Έναρξης, η οποία θα γίνει κατά μήκος του Σηκουάνα, όπου το «παρών» αναμένεται να δώσουν σχεδόν 600.000 θεατές, με αποτέλεσμα να αυξάνονται σε τρομερό βαθμό οι απαιτήσεις για τα μέτρα ασφαλείας, σε σχέση με μία τελετή που θα γινόταν εντός του Σταδίου του Παρισιού.

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο με την Πολιτεία και το Δήμο του Παρισιού. Είμαστε βέβαιοι ότι είμαστε σε καλό δρόμο και ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας», ήταν τα λόγια του Μπρούνο Λε Ρέι, ο οποίος υποστήριξε πως ο προϋπολογισμός για την ασφάλεια θα παραμείνει στα 320 εκατομμύρια ευρώ.

«Ο πρώτος κίνδυνος είναι η τρομοκρατία. Δυστυχώς, το έχουμε ενσωματώσει σε όλα τα σχέδια ασφαλείας», ανέφερε ο Τομά Κολόμπ, εκτελεστικός διευθυντής ασφαλείας του «Παρίσι 2024». Και συνέχισε: «Από το 2015 (σ.σ. όταν υπήρξε σειρά ταυτόχρονων τρομοκρατικών επιθέσεων από ισλαμιστές στο Παρίσι) ο τρομοκρατικός κίνδυνος λαμβάνεται υπόψη. Οι κυβερνοαπειλές είναι ο άλλος βασικός κίνδυνος, τα drones είναι επίσης ένα θέμα, οι στρατιωτικοί αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αυτό εδώ και κάποιο καιρό».

Μάλιστα, οι επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής έχουν ζητήσει τη… βοήθεια ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας και σύμφωνα με τους υπολογισμούς, από 17.000 έως 22.000 υπάλληλοι θα επιστρατευτούν για την ασφάλεια σε καθημερινή βάση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ για την Τελετή Έναρξη, αναμένεται να χρησιμοποιούν περίπου 2.000 εργαζόμενοι ιδιωτικών εταιρειών, μαζί με 30.000 αστυνομικούς και στρατιώτες.