ΣΠΟΡ

Απειλές από συμμορίες σε Πιστόριους: «Να κοιτάει πάντα πίσω του»

Απειλές από συμμορίες σε Πιστόριους: «Να κοιτάει πάντα πίσω του»

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους, αφέθηκε ελεύθερος 11 χρόνια μετά τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ – Θα ζήσει με τον πλούσιο θείο του και δέχεται απειλές για τη ζωή του.

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013, ο Όσκαρ Πιστόριους δολοφόνησε τη σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ. Κατά λάθος όπως ο ίδιος υποστηρίζει, καθώς θεώρησε πως ήταν κάποιος εισβολέας στο σπίτι του μέσα στη νύχτα. Η ποινή του ορίστηκε το 2017 σε 13 χρόνια και σύμφωνα με το δικαίωμα που δίνει η δικαιοσύνη της Νοτίου Αφρικής, αφού εξέτισε το ήμισυ της ποινής είχε δικαίωμα να ζητήσει αποφυλάκιση.

Κάτι που έγινε και δικαιώθηκε. Ο Πιστόριους αποφυλακίζεται, με τους όρους να είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, να μην καταναλώνει αλκοόλ και να μην μιλάει στα ΜΜΕ. Μια απόφαση που δεν έγινε δεκτή με θέρμη στη Νότια Αφρική πάντως.

Ήδη μερικές απ’ τις πιο σκληρές συμμορίες της χώρας, έχουν διαμηνύσει πως ο Πιστόριους είναι στόχος τους. Δε θεωρούν πως αποδόθηκε δικαιοσύνη για τη δολοφονία της συντρόφου του και έτσι θέλουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Μάλιστα έχουν στείλει μηνύματα στην πλευρά του πρώην αθλητή πως πρέπει να «κοιτάει πίσω του» από εδώ και πέρα!

Ο Όσκαρ Πιστόριους που προέρχεται από πλούσια οικογένεια, θα ζήσει με τον θείο του Άρνολντ. Αρκετά πλούσιο άτομο με σπίτι σε προάστιο που θεωρείται προστατευμένο. Είναι χαρακτηριστικό πως το πανάκριβο σπίτι όπως και όλα στην περιοχή, έχουν προστατευτικούς ηλεκτρικούς φράχτες.

Μάλιστα ο Πιστόριους φέρεται να σκέφτεται σοβαρά να γίνει άνθρωπος της εκκλησίας. Η επιθυμία του όπως έχει αναφερθεί στη χώρα της Νοτίου Αφρικής, είναι να γίνει κληρικός!