ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Φριτς του έβαλε… φρένο στο Australian Open

Στέφανος Τσιτσιπάς
EPA/JAMES ROSS

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε 3-1 σετ (7-6(3), 5-7, 6-3, 6-3) από τον Τέιλορ Φριτς κι έμεινε εκτός προημιτελικών στο Australian Open.

Αξεπέραστο αποδείχθηκε το εμπόδιο του Αμερικάνου τενίστα για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος αποκλείστηκε στη φάση των «16» στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Ο Φριτζ βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα στο σερβίς του και γενικότερα έπαιξε πάρα πολύ καλό τένις, με αποτέλεσμα να κάμψει την αντίσταση του Έλληνα αθλητή, παρά την αξιόλογη προσπάθεια του.

Το Νο12 στον κόσμο θα δώσει το «παρών» για πρώτη φορά στην καριέρα του στους «8» του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το πρώτο σετ ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη, με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους και στα 12 games, με αποτέλεσμα να κριθεί στο tie break. Εκεί, ο Φριτζ έκανε δύο breaks και με 7-3, έκανε το 1-0.

Η εικόνα δεν άλλαξε πολύ στο δεύτερο σετ, με τη διαφορά ότι ο Τσιτσιπάς έκανε το break στο 11ο game και μολονότι βρέθηκε στη συνέχεια πίσω με 0-30, κράτησε το σερβίς του, έκανε το 7-5 κι ισοφάρισε σε 1-1.

Στη συνέχεια ο αγώνας είχε διαφορετική εξέλιξη, καθώς στα τρίτο σετ Φριτς και Τσιτσιπάς άρχισαν να κάνουν breaks. Ο Αμερικανός έκανε το δεύτερο του στο σετ στο 6ο game, ξέφυγε με 5-2 και το «έκλεισε» με 6-3.

Ο Φριτζ ήταν καλύτερος στις λεπτομέρειες και στο τέταρτο σετ, καθώς έκανε break σε καθοριστικό σημείο, για να προηγηθεί με 4-3 και με την ψυχολογία που πήρε έκλεισε το σετ και τον αγώνα με νέο break, για το 6-3.