ΣΠΟΡ

Μίλτος Τεντόγλου: «Υπερήφανος που καταφέρνω να φέρω κόσμο στα στάδια»

Μίλτος Τεντόγλου: «Υπερήφανος που καταφέρνω να φέρω κόσμο στα στάδια»

Ο κορυφαίος άλτης του μήκους στον κόσμο, μίλησε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου το Σαββατοκύριακο, αλλά και για το Παγκόσμιο κλειστού στη Γλασκόβη.

Στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ έκανε δηλώσεις ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ανέλυσε τη χαρά του για το γεγονός πως μαζεύει κόσμο στα στάδια που εμφανίζεται. Περιμένει το ίδιο να γίνει και στο ΣΕΦ το Σαββατοκύριακο, όταν και θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο κλειστού στίβου.

Παράλληλα, μίλησε με αισιοδοξία για το Παγκόσμιο κλειστού που θα γίνει στη Γλασκόβη και τον στάδιο εκεί του ταιριάζει για μεγάλες επιδόσεις.

Οι δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου:

«Πέρυσι είχε πολύ κόσμο, έγινε και αυτό το σκάνδαλο με το παπούτσι και βοήθησε, ελπίζω να έχει και φέτος τόσο πολύ. Μου αρέσει και χαίρομαι να αγωνίζομαι στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Έχω πει πως αυτό το στάδιο δεν με βοηθάει να κάνω μεγάλες επιδόσεις. Η αλήθεια είναι πως προσπαθώ πάντα για το καλύτερο στους αγώνες, ωστόσο στο ΣΕΦ ό,τι και να κάνω ξέρω πως δεν μπορώ να πηδήσω πολύ καλά. Πρέπει να είμαι τέλεια για να κάνω 8,20 μ., έτσι έγινε και το 2022 και πέρυσι, που μετά από λίγες ημέρες πήγα και έκανα 8,50 μέτρα.

Με χαροποιεί πολύ αυτό που συμβαίνει με τον κόσμο, για την ακρίβεια είμαι υπερήφανος που καταφέρνω να φέρω κόσμο στα στάδια για να παρακολουθήσουν εμένα και τα εκατοντάδες παιδιά που μετέχουν στη διοργάνωση. Εύχομαι και φέτος να έχει κόσμο.

Είμαι πολύ καλά φέτος κυρίως στο κομμάτι της ταχύτητας. Πάντα στους αγώνες και ιδιαίτερα στα μίτινγκ είμαι προσεκτικός, δεν μπαίνω ποτέ όλα μέσα, αλλά με έναν δικό μου ελεγχόμενο ρυθμό, με στόχο να κάνω κάτι απλό. Τα άλματα στην Οστράβα ήταν απίστευτα κακά. Φέτος δεν το έκανα αυτό, μπήκα σαν τρελαμένος και δεν έβγαινε αυτό που έπρεπε. Όμως έτσι θα βγει η μεγάλη επίδοση δε θα βγει προσεκτικά. Στην Οστράβα έμπαινα με πολύ μεγάλη ταχύτητα, που είναι και αυτή που θα φέρει κάποια στιγμή το πολύ μεγάλο άλμα.

Το κλειστό της Γλασκόβης είναι το στάδιο μου. Αν δεν κάνω απόλυτο ατομικό ρεκόρ (σ.σ έχει 8,60 μ.) θα είμαι απογοητευμένος. Στο ευρωπαϊκό του 2019 στα 20 μου έκανα 8,38 μ. με μεγάλο ενθουσιασμό και μπόλικο τσαγανό. Το στάδιο ήταν φανταστικό, νομίζω πως είναι το στάδιο μου. Έχει σκληρό αγωνιστικό χώρο, που εμένα με βοηθάει πολύ. Το ίδιο καλά είναι τα στάδια στο Τορούν και στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Πίνοκ Είναι πολύ καλός και δυνατός αθλητής. Η παρουσία του μου δίνει επιπλέον κίνητρο. Θεωρώ πως θα πηδήσει παραπάνω».