ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τέλος… το Ακαπούλκο - Ήττα από Ντε Μινόρ (vids)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τέλος… το Ακαπούλκο - Ήττα από Ντε Μινόρ (vids)
AP Photo/Eduardo Verdugo

Στέφανος Τσιτσιπάς: Την πρώτη του ήττα από τον Άλεξ Ντε Μινόρ γνώρισε ο Έλληνας πρωταθλητής και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του τουρνουά στο Ακαπούλκο.

Ο Αθηναίος τενίστας παρουσιάστηκε ασταθής και έπειτα από 2 ώρες και 6 λεπτά, γνώρισε την ήττα 2-1 σετ (1-6, 6-3, 6-3) και έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει την επιστροφή του στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Πάντως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να τα καταφέρει αν ο Άλεξ Ντε Μινόρ δεν κατακτήσει τον τίτλο στο Ακαπούλκο και υπερασπιστεί την περσινή του κατάκτηση στο μεξικάνικο τουρνουά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα, αφού μετά το break που του έκανε ο 25χρονος Αυστραλός, πήρε… φόρα και χωρίς καμία απώλεια έκανε το 1-0 στα σετ, σε μόλις 28 λεπτά.

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Μετά τις δύο απαντήσεις του στα break του Νο 9 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Αθηναίος άσος… πρόσφερε ένα ακόμα στον αντίπαλό του, ο οποίος έφτασε το 4-2 και στην συνέχεια υπερασπίστηκε το προβάδισμά του.

Στο τελευταίο σετ, ο Αυστραλός βρήκε τις απαντήσεις στα πρώτα σερβίς του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος σημείωσε οκτώ double faults και λύγισε στην πίεση στο 5-3, με αποτέλεσμα να σημειώσει ο Άλεξ Ντε Μινόρ την πρώτη του νίκη σε 11 αναμετρήσεις με τον Έλληνα πρωταθλητή.

Σχετικές ειδήσεις