ΣΠΟΡ

Τα... χορηγούμενα ολυμπιακά ιδεώδη του Σπύρου Καπράλου

Τα... χορηγούμενα ολυμπιακά ιδεώδη του Σπύρου Καπράλου

Από ελιτισμό και κακώς εννοούμενη φιλανθρωπία, άκρως εκμεταλλεύσιμη εμπορικά, χαρακτηρίζεται η πολιτική του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρου Καπράλου.

Το δικαίωμα του ελληνικού λαού στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό έχει πληγεί δραματικά, όπως και οι υπόλοιπες κοινωνικές παροχές, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων –αυτό επιβεβαιώνεται άλλωστε και από τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2015. Φυσικά, μαζί με τον μαζικό αθλητισμό πλήττεται και ο πρωταθλητισμός.

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον για τους αθλητές, ο άνθρωπος ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την ανάπτυξη και προαγωγή του αθλητισμού στο πνεύμα του Ολυμπιακού Ιδεώδους, ο κ. Καπράλος, παραδίδει και εξαρτά ακόμα και την προετοιμασία των εκπροσώπων της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 από «φιλάνθρωπους» χορηγούς.

Πιστός στο πνεύμα του προσχεδίου για το νέο αθλητικό νόμο, παρά την –τύποις- δημόσια εναντίωσή του, ο κ. Καπράλος συνδέει άμεσα το Ολυμπιακό Ιδεώδες με σπόνσορες, χορηγούς, τράπεζες και πολυεθνικές. Γνωστή μεν η εμπορευματοποίηση των Αγώνων, όμως ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θέλοντας να βγάλει από τη μύγα ξύγκι για την επιχειρηματική ελίτ που τόσα χρόνια εκπροσωπεί από διάφορες θέσεις, λέει στους αθλητές «γίνετε ελκυστικοί, για να πέσετε στην τύχη ενός χορηγού, να σας 'υιοθετήσει' και να πάτε στη Βραζιλία».

Οι ιδιοτελείς σκοποί δεν αποτελούν έκπληξη για τους τρόπους με τους οποίους κινείται ο κ. Καπράλος. Με εντυπωσιακό βιογραφικό και βάσεις, οικονομικές και κοινωνικές, εξασφαλισμένες από το οικογενειακό του περιβάλλον, ο άλλοτε πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, φέρεται να θέλησε να βγει κερδισμένος ακόμα και μέσα από όχι και τόσο νόμιμες δραστηριότητες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, ο κ. Καπράλος φέρεται να πουλούσε εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012, στη μαύρη αγορά!

Αμφιλεγόμενες πρακτικές οι οποίες έχουν καταγγελθεί στο εξωτερικό, διαφύλαξη του φίλαθλου πνεύματος στο εσωτερικό. Άνευ όρων παράδοση των αθλητών στους χορηγούς, στις πλάτες των οικογενειών τα έξοδα για τις αποστολές των εθνικών ομάδων σε μία σειρά αθλημάτων. Η σαθρή εικόνα του «κλαμπ των Αθανάτων» είναι αυτή που αντιπροσωπεύει ο κ. Καπράλος, ο οποίος υποτίθεται ότι δεν μπορεί να βγάλει άκρη με το πώς αξιοποιούνται οι επιχορηγήσεις προς τις ομοσπονδίες, ίσως γιατί τον βολεύει...

Σχετικές ειδήσεις