ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Πέμπτη καλύτερη επίδοση για την Ελλάδα στο Ρίο!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016:  Πέμπτη καλύτερη επίδοση για την Ελλάδα στο Ρίο!

Μετά την μεγάλη επιτυχία τηςΚατερίνας Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ, η Ελλάδα πανηγύρισε το έκτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο!

Έτσι, η χώρα μας, σκαρφάλωσε στην 23η θέση του πίνακα μεταλλίων, πάνω από μεγάλες δυνάμεις του αθλητισμού, όπως η Ουκρανία και η Σουηδία.

me

Μάλιστα, είναι η πέμπτη καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων της χώρας μας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα μετρά 50 μετάλλια στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 1896 ενώ ακολουθούν τα 16 μετάλλια της Αθήνας το 2004, τα 13 μετάλλια του Σίδνεϊ το 2000, τα 8 μετάλλια της Ατλάντα το 1996 και φυσικά τα 6 μετάλλια του Ρίο το 2016.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, μετά τη διπλή «πιστολιά» που έριξε η Άννα Κορακάκη στην σκοποβολή με ένα χρυσό και ένα χάλκινο, την ιστορική πρωτιά στον τελικό των κρίκων από τον Πετρούνια και το ασημένιο του Σπύρου Γιαννιώτη στα 10 χιλ. ανοιχτής θάλασσας, οι Τάκης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 470 της ιστιοπλοΐας, ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τον κατάλογο των μεταλλίων.

Στην κορυφή παραμένουν οι ΗΠΑ, ενώ για τη δεύτερη θέση παλεύουν η Μεγάλη Βρετανία και η Κίνα. Παράλληλα, Γερμανία, Ρωσία και Ιαπωνία «κονταροχτυπιούνται» για μια θέση στην τετράδα.

Σχετικές ειδήσεις