ΣΠΟΡ

Τρέχουμε και ανακαλύπτουμε τους «θησαυρούς» της Θεσσαλονίκης

Τρέχουμε και ανακαλύπτουμε τους «θησαυρούς» της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη. Μια πόλη όμορφη και «μαγευτική» που κάθε φορά που την επισκέπτεται κανείς έχει και κάτι καινούριο να του «δείξει» και να του προσφέρει.

Με αφορμή τη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Βορείου Ελλάδος, τον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου στην Θεσσαλονίκη, αξίζει να ανακαλύψουμε τα «μυστικά» και τους «θησαυρούς» που «κρύβονται» σε κάθε γωνιά της πόλης. Ο Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» αποτελεί πλέον θεσμό για την Θεσσαλονίκη και τη χώρα μας, ένα κοινωνικό γεγονός αθλητικού αλλά και πολλαπλού χαρακτήρα με σημαντικότατη θετική κοινωνική παρέμβαση, ένα γεγονός το οποίο απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας!

Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή!

Επειδή, λοιπόν, το τρέξιμο έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή του Έλληνα, ήρθε η ώρα να δούμε τις πιο όμορφες διαδρομές και τα καλύτερα μέρη για άθληση που έχει να προσφέρει η συμπρωτεύουσα.

Φέτος, χιλιάδες Μαραθωνοδρόμοι και δρομείς Υγείας κάθε ηλικίας και επιπέδου αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στη γεμάτη λάμψη και χρώμα εαρινή γιορτή της. Ναι, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος αθλητής για να λάβει μέρος στον Mαραθώνιο. Αρκεί να έχει θέληση και, φυσικά, ένα γερό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Το σίγουρο είναι ότι η διαδρομή και θα τον ανταμείψει.

Οι πιο όμορφες διαδρομές

alexander the great thessaloniki macedonia greece

Για τον Μαραθώνιο Δρόμο, η εκκίνηση θα γίνει από την Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας και συγκεκριμένα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πού είναι το τέρμα; Στην Παραλία Θεσσαλονίκης. Η διαδρομή είναι χαμηλού βαθμού δυσκολίας, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μικρές υψομετρικές διακυμάνσεις.

aristorelous thessaloniki 537x277 copy

Την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και Αγώνες Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος σε Δημόσια Οδό 10.000μ. και 5.000μ., καθώς και Αγώνας Δρόμου 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον.

1

Τα καλύτερα μέρη για τρέξιμο στη Θεσσαλονίκη

Και επειδή καλό είναι να συνεχίσουμε το τρέξιμο και αφού τελειώσει ο Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», ονομαστικός χορηγός του οποίου είναι η Stoiximan.gr, η Θεσσαλονίκη προσφέρει πολλά και καλά μέρη για την προπόνησή μας. Πού θα τρέξουμε;

-Στην Παραλία της Θεσσαλονίκης, απολαμβάνοντας μια διαδρομή αρκετών χιλιομέτρων δίπλα στη θάλασσα.

-Στα Πλατανάκια Πανοράματος, ένα όμορφο πάρκο που βρίσκεται στο Πανόραμα.

-Στο Πάρκο της Γαλλίας, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχικό Μέγαρο.

-Στο Δάσος Σέιχ Σου.

Μήπως ήρθε η ώρα να μπούμε σε ένα «running team»;

Και μπορεί το τρέξιμο να θεωρείται ένα άθλημα μοναχικό, ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι η προπόνηση μέσα σε μια ομάδα μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι δημιουργούν γκρουπ τρεξίματος και αθλούνται παρέα.

2

Αξίζει, λοιπόν, να πάρουμε τους δρόμους για να προστατέψουμε την υγεία μας και να λάβουμε μέρος στον επόμενο μεγάλο Μαραθώνιο, τον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος». Με το τρέξιμο θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της πόλης και θα βρούμε διαδρομές που συγκινούν και μας εμπνέουν να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να ξεπεράσουμε τα όριά μας!