Κοινή υποψηφιότητα Νότιας - Βόρειας Κορέας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2032

Newsroom Newsroom

Κοινή υποψηφιότητα Νότιας - Βόρειας Κορέας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2032
Από θανάσιμοι εχθροί, ξανά σύμμαχοι!

Αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο πριν λίγα χρόνια, είναι πιθανόν να γίνει πράξη.

Νότια και Βόρεια Κορέα βρίσκονται σε ειρηνευτικές διαδικασίες και ετοιμάζονται να καταθέσουν από κοινού υποψηφιότητα για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032!

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν με αντίστοιχους της ΔΟΕ την Παρασκευή (15/2) στη Λωζάνη (Ελβετία) για να παρουσιάσουν το πλάνο τους.

Ήδη τη Δευτέρα (11/2) η Νότια Κορέα δήλωσε ως έδρα τη Σεούλ, που το 1988 είχε φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες τους οποίους είχε μποϊκοτάρει η Βόρεια Κορέα, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και η γειτονική της χώρας προσεχώς με την Πιονγκγιάνγκ.

Μαζί Βόρεια-Νότια Κορέα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
01
Κοινή υποψηφιότητα για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνω του 2032 κατέθεσαν Βόρεια και Νότια Κορέα

Το ακόμα μεγαλύτερο βήμα, είναι πως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, Βόρεια και Νότια Κορέα αναμένεται να στείλουν κοινή ομάδα!

"Είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο. Θα είναι το τελευταίο βήμα για την εγκαθίδρυση της ειρήνης", υποστήριξε ο δήμαρχος της Σεούλ, Παρκ Βον-Σουν.

Οι δύο χώρες βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση από την περίοδο 1950-1953. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο υπάρχει τάση εξομάλυνσης των σχέσεων και σημαντικά βήματα προόδου προς την ειρήνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved