Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΣΠΟΡ

Απόστολος Χρήστου: Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Έλληνα κολυμβητή

Ηλίας Λαλιώτης Επιμέλεια Ηλίας Λαλιώτης

Συγκινημένος ο Απόστολος Χρήστου κατά την απονομή του χάλκινου μεταλλίου που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στην Ντόχα.

Το τρίτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κολύμβηση πανηγυρίζει η Ελλάδα, χάρη στον Απόστολο Χρήστου.

Ο 28χρονος αθλητής κατέλαβε την τρίτη θέση των 100μ. ύπτιο στον τελικό της διοργάνωσης στη Ντόχα με χρόνο 53.36 και γίνεται ο τρίτος Ελληνας που ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών, μετά τον Αρη Γρηγοριάδη και τον Κριστιάν Γκολομέεβ.

Ο Απόστολους Χρήστου, μάλιστα, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο «στη χεριά» από τον δεύτερο Ελληνα του τελικού, τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος με νέο ατομικό ρεκόρ, 53.38.

Αυτό ήταν το 11ο σημαντικό μετάλλιο στην καριέρα του Χρήστου, ο οποίος είχε μέχρι τώρα ένα χρυσό, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 50άρας, δύο χάλκινα σε Ευρωπαϊκά 25άρας, ένα ασημένιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, ένα χρυσό σε Παγκόσμιο εφήβων και ένα χάλκινο σε Ευρωπαϊκό εφήβων.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, που βελτίωσε εκ νέου το ατομικό του ρεκόρ με 53.38 και έχασε «στη χεριά» το μετάλλιο από τον Χρήστου.

Το φαβορί του αγωνίσματος, ο Αμερικανός Χάντερ Αρμστρονγκ, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, πήρε την πρώτη θέση με 52.68 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, μετά από δύο χάλκινα τα δύο προηγούμενα χρόνια. Μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου πιο πίσω, ο Ισπανός Ούγκο Γκονθάλεθ εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο με 52.70.

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 100μ. ύπτιο ανδρών:

1. Χάντερ Αρμστρονγκ (ΗΠΑ) 52.68

2. Ούγκο Γκονθάλεθ (Ισπανία) 52.70

3. Απόστολος Χρήστου (ΕΛΛΑΔΑ) 53.36

4. Βαγγέλης Μακρυγιάννης (ΕΛΛΑΔΑ) 53.38

5. Πίτερ Κέτζε (Ν. Αφρική) 53.51

6. Ρόμαν Μιτιούκοφ (Ελβετία) 53.64

7. Μίροσλαβ Κνέντλα (Τσεχία) 53.74

8. Τζαν Εϊκινς (ΗΠΑ) 54.50

Δείτε την απονομή:

Το χάλκινο του Χρήστου είναι επίσης το τρίτο της Ελλάδας στο Παγκόσμιο της Ντόχα, μετά το χρυσό και το ασημένιο που κατέκτησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στο σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, και συνολικά το 21ο της χώρας μας, σε ισάριθμα Παγκόσμια Πρωταθλήματα υγρού στίβου.

Η κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, ελέω Σπύρου Γιαννιώτη, διατηρεί τη «μερίδα του λεόντος» με εννέα μετάλλια, ενώ η υδατοσφαίριση ακολουθεί με πέντε, αλλά με την εθνική γυναικών να διεκδικεί άλλο ένα στη Ντόχα.