ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Το πεταμένο περιβραχιόνιο, τα 63.000 ευρώ και η θεραπεία ενός βρέφους 6 μηνών

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πετάει το περιβραχιόνιο του αρχηγού

Μια απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο τα νεύρα του οποίου βγήκαν σε καλό για ένα βρέφος έξι μηνών

Το περασμένο Σάββατο ο Κριστιάνο Ρονάλντο συγκέντρωσε ξανά τα φώτα της δημοσιότητας όταν στον αγώνα Σερβία-Πορτογαλία πέταξε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της εθνικής Πορτογαλίας εκνευρισμένος από την απόφαση του διαιτητή να ακυρώσει το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις.

Αυτό που δεν φανταζόταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ότι η κίνησή του αυτή θα βοηθούσε ένα βρέφος έξι μηνών που δίνει μάχη με μια σπάνια ασθένεια, τη νωτιαία μυική ατροφία.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πυροσβέστης Τζόρτζε Βουκίτσεβιτς, που εκτελούσε υπηρεσία στο στάδιο περισυνέλεξε το περιβραχιόνιο και το διέθεσε σε ανθρωπιστική οργάνωση για να δημοπρατηθεί.

Αποτέλεσμα ήταν το περιβραχιόνιο του Κριστιάνο Ρονάλντο να πωληθεί το περασμένο Σάββατο (27/3) έναντι του ποσού των 7,5 εκατομμυρίων δηναρίων (63.000 ευρώ) σε ανοιχτή ηλεκτρονική δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στη Σερβία για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Τα χρήματα θα διατεθούν για την θεραπεία του Γκαβρίλο Τζούρτζεβιτς, ο οποίος είναι 6 μηνών και πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία για τη θεραπεία της οποίας απαιτείται το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

«Βρισκόμουν μερικά μέτρα μακριά από το σημείο όπου έπεσε το περιβραχιόνιο. Ζήτησα την άδεια του διοικητή μου και μου επέτρεψε να το πάρω. Συμφωνήσαμε να το βγάλουμε στην δημοπρασία για τον Γκαβρίλο. Πριν από το ματς είχα σκεφτεί ότι, αν μας δώσουν κάτι έξτρα για την υπηρεσία στο γήπεδο, θα τα έδινα για την θεραπεία του μικρού, λες και είχα προαίσθηση, συνέβη το περιβραχιόνιο!», δήλωσε ο Τζόρτζε Βουκίτσεβιτς στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας(RTS).

Η ηλεκτρονική δημοπρασία διήρκησε πέντε ημέρες και η τιμή εκκίνησης ήταν τα 1.000 δηνάρια, περίπου, δηλαδή, εννέα ευρώ.

Κάποια στιγμή την Τετάρτη η δημοπρασία ακυρώθηκε προσωρινά, όταν διαπιστώθηκε ότι πολλές προσφορές που ανέβασαν το ποσό στα δέκα εκατομμύρια ευρώ, ήταν αναξιόπιστες.

Η δημοπρασία ωστόσο επαναλήφθηκε γρήγορα και εξελίχθηκε κανονικά μέχρι την ολοκλήρωση της το πρωί της Παρασκευής.

Την μεγαλύτερη προσφορά έκανε, τελικά, η εταιρία στοιχημάτων Mozzart ενισχύοντας με 7,5 εκατομμύρια δηνάρια το ταμείο αρωγής για την θεραπεία του μικρού Γκαβρίλο Τζούρτζεβιτς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι δήμοι στην Αττική που είναι στο «κόκκινο» απο ενεργά κρούσματα