ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αυτοί οι δήμοι στην Αττική είναι στο «κόκκινο»

Κορονοϊός: Αυτοί οι δήμοι στην Αττική είναι στο «κόκκινο»
INTIME

Κορονοϊος – Όλες οι ειδήσεις: Πολύ δύσκολη παραμένει στην Αττική η κατάσταση λόγω της πανδημίας με αρκετούς δήμους να βρίσκονται στο «κόκκινο» λόγω των ενεργών κρουσμάτων

Συνολικά στις 31 Μαρτίου στην περιφέρεια της Αττικής καταγράφονταν 13.700 ενεργά κρούσματα ενώ στις 9 Φεβρουαρίου, λίγο πριν δηλαδή το τρίτο lockdown ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ήταν στα 4.928.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 1η Απριλίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.491 κρούσματα ενώ δυστυχώς σημειώθηκε ξανά νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνεμένων, ενώ καταγράφηκαν δεκάδες θάνατοι.

Η Αττική εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, τόσο σε ό,τι αφορά τις μολύνσεις του τελευταίου 24ωρου όσο κυρίως λόγω της κατάστασης συναγερμού που επικρατεί στα νοσοκομεία.

Το κέντρο της Αθήνας «πνίγεται» από κορονοϊό καθώς είχε 469 κρούσματα, τα περισσότερα από κάθε άλλη περιοχή στη χώρα. Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση και στα Βόρεια Προάστια που είχαν 229 μολύνσεις, ενώ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών σημειώθηκαν 219 και στον Πειραιά 211.

Σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος στους «κόκκινους» λόγω των ενεργών κρουσμάτων δήμους, σύμφωνα με τα στοιχεία της 31ης Μαρτίου βρίσκονται:

  • Ο δήμος Αθηναίων με 2.632
  • Ο δήμος Πειραιά με 1.767
  • Ο δήμος Καλλιθέας με 332
  • Ο δήμος Περιστερίου με 517
  • Ο δήμος Βύρωνα με 172
  • Ο δήμος Ιλίου με 318
  • Ο δήμος Νέας Ιωνίας με 249
  • Ο δήμος Αιγάλεω με 318
  • Ο δήμος Χαϊδαρίου με 214
  • Ο δήμος Ασπροπύργου με 232
xartis-krousmata-attiki.jpg
O χάρτης με τα ενεργά κρούσματα στην ΑττικήΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Όπως δήλωσε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης η ελπίδα της κυβέρνησης για αποσυμπίεση της κατάστασης στα νοσοκομεία βασίζεται στον εμβολιασμό με τον προγραμματισμό «καλώς εχόντων των πραγμάτων» να είναι για 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς μόνο το μήνα Απρίλιο.

«Είμαστε σίγουροι ότι μέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουμε εμβολιάσει όλους τους συμπολίτες μας άνω των 60 και όλους τους συμπολίτες μας με βαριά υποκείμενα νοσήματα, με τουλάχιστον μία δόση» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε «αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί μετά θα αρχίσει εκ των πραγμάτων να μειώνεται και η πίεση στα νοσοκομεία μας, διότι τα νοσοκομεία δοκιμάζονται πρωτίστως από τους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι πιο επιρρεπείς στο να αρρωστήσουν βαριά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Εύβοια: Πώς σκοτώθηκαν τρεις εργάτες σε στύλο της ΔΕΗ - Συλλήψεις για τρία πρόσωπα