ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μάικλ Τζόρνταν: Ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής όλων των εποχών! Στο Top-10 Μέσι και Ρονάλντο

Μάικλ Τζόρνταν
Ο Τζόρνταν κατάλαβε ότι τα μεγαλύτερα κέρδη βρίσκονταν εκτός γηπέδων.
AP Images

Μάικλ Τζόρνταν: Ο «Air» είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής όλων των εποχών, με κέρδη που φτάνουν τα 2,62 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο το 6% των κερδών του προέρχεται από τα συμβόλαιά του με τους Σικάγο Μπουλς και τους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς!

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η εξειδικευμένη ιστοσελίδα για την οικονομία του αθλητισμού, Sportico, η εκτίμηση για τον Τζόρνταν βασίζεται σε μισθούς, χρηματικά έπαθλα, μπόνους, δικαιώματα, αναμνηστικά, βιβλία και άλλες εμπορικές συναλλαγές και χορηγίες, από τότε που έγινε επαγγελματίας το 1984 έως τις 1/6/21.

Επίσης, τα κέρδη για τους Άρνολντ Πάλμερ και Κόμπι Μπράιαντ υπολογίζονται μέχρι τη στιγμή του θανάτου. Στο Top-25 υπάρχουν αθλητές από οκτώ διαφορετικά σπορ, με τα συνολικά κέρδη τους να είναι 25,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι άνδρες κυριαρχούν στην κατάταξη, με τη Σερένα Ουίλιαμς να είναι η πρώτη γυναίκα, η οποία με κέρδη 480 εκατομμύρια δολάρια βρίσκεται στην πρώτη 40άδα.

Ο Μάικλ Τζόρνταν μπήκε στο ΝΒΑ το 1984, όταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του πρωταθλήματος, ο Μάτζικ Τζόνσον, κέρδιζε 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσιο μισθό. Ο δικός του μισθός εκείνη τη σεζόν ήταν 550.000 δολάρια. Οι μισθοί των αστεριών στα ομαδικά αθλήματα αυξήθηκαν τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες, με 31 παίκτες του NBA να είναι σε καλό δρόμο για να κερδίσουν τουλάχιστον 30 εκατομμύρια δολάρια αυτή τη σεζόν.

Ο Τζόρνταν, ωστόσο, κατάλαβε ότι τα μεγαλύτερα κέρδη βρίσκονταν εκτός γηπέδων. Η θεμελιώδης συνεργασία του με τη Nike, με βασική αμοιβή 500.000 δολαρίων κατά τη διάρκεια της πρώτης του χρονιάς, θα του αποφέρει περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα το 2021, σχεδόν δύο δεκαετίες αφότου αποχώρησε από την ενεργό δράση.

Ο θρύλος των Μπουλς ηγείται μιας πεντάδας «αστεριών» του μπάσκετ, που βρίσκονται ανάμεσα στους 25 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές όλων των εποχών: οι υπόλοιποι είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (1,17 δισεκατομμύρια δολάρια), ο Κόμπι Μπράιαντ (930 εκατομμύρια δολάρια), ο Σακίλ Ο'Νιλ (870 εκατομμύρια δολάρια) και Κέβιν Ντουράντ (625 εκατομμύρια δολάρια). Πίσω από τον Τζόρνταν βρίσκονται τρεις παίκτες του γκολφ, οι Τάιγκερ Γουντς (2,1 δισ. δολάρια), Άρνολντ Πάλμερ (1,5 δισ.) και Τζακ Νικλάους (1,38 δισ.).

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ως ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία, που προηγείται του πυγμάχου Φλόιντ Μεϊγουέδερ, του ΛεΜπρόν Τζέιμς και του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος καταλαμβάνει την όγδοη θέση. Την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνουν οι Μίκαελ Σουμάχερ και Ρότζερ Φέντερερ.

Ρονάλντο και Μέσι δεν είναι οι μόνοι ποδοσφαιριστές στην κατάταξη του Sportico. Στη 12η θέση είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ (880 εκατομμύρια δολάρια), ενώ στην 21η βρίσκεται ο Βραζιλιάνος Νεϊμάρ (580 εκατομμύρια δολάρια), ο οποίος είναι μάλιστα ο νεότερος αθλητής στις πρώτες 25 θέσεις.

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές στην ιστορία:

  1. Μάικλ Τζόρνταν (μπάσκετ) 2,62 δισεκατομμύρια δολάρια
  2. Τάιγκερ Γουντς (γκολφ) 2,10
  3. Άρνολντ Πάλμερ (γκολφ) 1,50
  4. Τζακ Νικλάους (γκολφ) 1,38
  5. Κριστιάνο Ρονάλντο (ποδόσφαιρο) 1,24
  6. Φλόιντ Μεϊγουέδερ (πυγμαχία) 1,20
  7. ΛεΜπρόν Τζέιμς (μπάσκετ) 1,17
  8. Λιονέλ Μέσι (ποδόσφαιρο) 1,14
  9. Μίκαελ Σουμάχερ (Φόρμουλα Ένα) 1,13
  10. Ρότζερ Φέντερερ (τένις) 1,12

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Άλλαξε στάση η μητέρα της Καρολάιν για τους γονείς του γυναικοκτόνου

Σοβαρή καταγγελία των εποχικών πυροσβεστών για ακρωτηριασμό στα επεισόδια με αστυνομικούς

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν τα παιδιά έως 18 ετών σε κομμωτήρια, εστιατόρια, καταστήματα