ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Κίνητρο τα γήπεδα για εμβολιασμούς»: Δέσμευση Πλεύρη και αντίδραση ΠΣΑΠΠ - «Τζάμπολ» από το ΟΑΚΑ

ΑΕΚ
Intime

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δεσμεύθηκε στους εκπροσώπους της Super League ότι θα επανεξετάσει τα μέτρα για τα γήπεδα μετά τις 16 Ιανουαρίου. Την ίδια ώρα ο Σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών έκανε λόγο για... λουκέτο στα γήπεδα, μετά την επιβολή των νέων μέτρων.

Καμία άμεση αλλαγή στα μέτρα που αφορούν στα γήπεδα δεν θα υπάρχει, όπως ξεκαθάρισε κι ο κ. Πλεύρης στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της συνάντησης.

Ήταν κάτι αναμενόμενο, με τις ομάδες να λαμβάνουν τη δέσμευση ότι θα υπάρχει επανεξέταση μετά τις 16/1, αν φυσικά το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση.

Ο Υπουργός Υγείας συνομίλησε με τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Μποροβήλο, την αντιπρόεδρο, Κάτια Κοξένογλου και τους αντιπροέδρους των ΠΑΕ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, Γιώργο Κοσμά και Κώστα Καραπαπά.

«Το 10% είναι πρακτικά ανεφάρμοστο»

Οι εκπρόσωποι της Super League κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για να υπάρξει άρση του 10% και το πλαφόν των 1.000 θεατών, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά τη σημασία του να έχουν δικαίωμα να μπουν στα γήπεδα οι κάτοχοι διαρκείας.

Μάλιστα, ο Γιώργος Κοσμάς στάθηκε και στο και στο κίνητρο που έδωσε για αρκετό κόσμο η παρουσία τους στο ΟΑΚΑ, ώστε να πάνε να εμβολιαστούν. Αναλυτικά η τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΑΕΚ...

«Το πλαφόν δεν μπορεί να είναι άλλο από τον αριθμό των διαρκείας της κάθε ομάδας. Το 10% είναι πρακτικά ανεφάρμοστο για εμάς και είναι απόλυτα κατανοητό αυτό. Από την πλευρά μας μπορούμε να σας αναφέρουμε δεκάδες περιπτώσεις φιλάθλων μας που αγόρασαν εισιτήριο διαρκείας και στη συνέχεια εμβολιάστηκαν για να έχουν δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο. Η παρουσία τους στο ΟΑΚΑ αποτέλεσε κίνητρο για πολύ κόσμο και τώρα δεν μπορούμε να τους πούμε ότι τους αποκλείουμε. Από την άλλη πλευρά έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια για να συμμορφωθούμε με τα πρωτόκολλα, με συνεχείς ελέγχους κατά την είσοδο στο γήπεδο, με αύξηση των σεκιούριτι, με συνεχείς ανακοινώσεις αλλά και αναρτήσεις στα σόσιαλ. Εχουμε εξαντλήσει όλα όσα μπορούσαμε να κάνουμε».

Θάνος Πλεύρης: «Καμία αλλαγή στα μέτρα για τα γήπεδα»

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά τη συνάντηση, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση...

«H υγειονομική κατάσταση της χώρας μας υποχρέωσε να πάρουμε κάποια περιοριστικά μέτρα που έχουμε αντίληψη, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία, ειδικώς στη λειτουργία του ποδοσφαίρου γιατί εκεί είναι τα πιο μαζικά κοινά. Έχουμε αντίληψη ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ως προς τη λειτουργία. Αυτό που ζητήσαμε είναι ότι από την πλευρά της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί η πολιτική απόφαση γι' αυτό το πρώτο 15ημερο που παρακολουθούμε κυρίαρχα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Ωστόσο επειδή υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις από τη Σούπερ Λιγκ για τον τρόπο λειτουργίας του πρωτοκόλλου που θα τηρούνται και τα μέτρα και παράλληλα θα μπορεί να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλή η διαδικασία του πρωταθλήματος, από την πλευρά μου δεσμεύτηκα ότι θα πάρω αυτές τις προτάσεις το επόμενο διάστημα να τις επεξεργαστούμε μαζί με τον συναρμόδιο υφυπουργό, τον Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Κι αν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας εκείνο το διάστημα, η βούλησή μας είναι να ξανανοίξουν τα γήπεδα με τρόπο που θα προστατεύεται η δημόσια υγεία αλλά αντίστοιχα θα μπορεί να λειτουργεί και η διαδικασία του πρωταθλήματος.

Θεωρούμε λοιπόν ότι και οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάνουν μία υπομονή αυτό το 15ημερο. Είναι πάρα πολύ σημαντική η εικόνα της χώρας στο επιδημιολογικό επίπεδο, αλλά πράγματι υπάρχουν θετικές προσεγγίσεις από τη Λίγκα ότι μπορεί να εφαρμοστεί ένα πρωτόκολλο και με εμβολιασμένους και με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και με συγκεκριμένες χωρητικότητες που θα είναι πιο ρεαλιστικό. περιμένουμε τη συγκεκριμένη πρόταση και πάλι από τη Λίγκα, θα γίνουν οι παρατηρήσεις και σίγουρα μέσα σε αυτό το 15ημερο θα τις επεξεργαστούμε. Αλλά για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς από την πλευρά της κυβέρνησης σε αυτό το πλαίσιο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων δεν θα υπάρξει αλλαγή αλλά εξετάζουμε στον βαθμό που το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας να υπάρξει το αμέσως επόμενο διάστημα. Μετά τις 16/1. Θεωρώ ότι η Λίγκα έχει ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων».

Θάνος Πλεύρης - Super League
Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης συνομίλησε με τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Μποροβήλο, την αντιπρόεδρο, Κάτια Κοξένογλου και τους αντιπροέδρους των ΠΑΕ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, Γιώργο Κοσμά και Κώστα Καραπαπά.In Time

Μποροβήλος: «Το ποδόσφαιρο έχει αποδείξει ότι σέβεται το πρωτόκολλο»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, τόνισε...

«Ο κ. Πλεύρης δέχτηκε να έχουμε αυτή συνάντηση προκειμένου να δούμε το πρόβλημα που ανέκυψε με την παρουσία του 10% και των 1000 φιλάθλων σε πλαφόν. Έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση. Το ποδόσφαιρο έχει αποδείξει ότι σέβεται το πρωτόκολλο και πρέπει να γνωρίζουν όσοι δεν το γνωρίζουν, ότι στα γήπεδα πλέον εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι. Το πρώτο που μας ενδιαφέρει κι εμάς είναι η ανθρώπινη υγεία.

Το έχουμε αποδείξει στα δύο χρόνια που υπάρχει η πανδημία, αλλά αντικειμενικά αντιμετωπίζονται και προβλήματα από τους φιλάθλους μας οι οποίοι εμβολιάστηκαν και νόμιμα έκλεισαν τα εισιτήρια διαρκείας για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Συνεκτιμούμε την κατάσταση λοιπόν, την πορεία της πανδημίας αλλά και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, το επόμενο 15ημερο θα είμαστε σε στενή επαφή προκειμένου να δούμε σε τι πλαίσιο θα κινηθούμε έτσι ώστε να ξεπεραστούν αυτά τα πραγματικά αλληλοσυγκρουόμενα προβλήματα».

«Επιβλήθηκε "λουκέτο" στα γήπεδα»

Έντονη ήταν η αντίδραση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών, ο οποίος έκανε λόγο για «λουκέτο» στα γήπεδα, μετά την επιβολή των νέων μέτρων. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠΠ...

«Ο ΠΣΑΠΠ αντιλαμβάνεται στο έπακρο την κρίσιμη κατάσταση που έχει περιέλθει η κοινωνία λόγω της έξαρσης της πανδημίας και της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων Covid-19.

Ωστόσο εκφράζει τη διαφωνία του στο ουσιαστικά «λουκέτο» που επιβλήθηκε στα γήπεδα όλης της χώρας, αφού σε αυτό αντιστοιχούν τα πρόσφατα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τους αρμόδιους φορείς.

Για ακόμη μία φορά ο αθλητισμός υφίσταται αυστηρούς περιορισμούς, παρότι τα γήπεδα ποδοσφαίρου είναι ανοικτοί χώροι και δικαίωμα εισόδου έχουν μόνο εμβολιασμένοι που φορούν μάσκα, δηλαδή άτομα που πληρούν μίνιμουμ τα ίδια κριτήρια παρουσίας σε κλειστούς χώρους.

Ο Σύνδεσμος τάσσεται στο πλευρό των διοργανωτριών αρχών ώστε να αρθούν τα άδικα μέτρα που εξαγγέλθηκαν καθώς και στους φιλάθλους που με το υστέρημά τους προμηθεύτηκαν εισιτήρια διαρκείας.

Ζητά παράλληλα τα νέα μέτρα να εναρμονιστούν, τουλάχιστον, με τα όσα ισχύουν σε αντίστοιχους, με το ποδόσφαιρο, εργασιακούς χώρους».

Το βράδυ στο ΟΑΚΑ ο πρώτος αγώνας με 1.000 θεατές

Οι ομάδες, λοιπόν, τουλάχιστον μέχρι τις 16 Ιανουαρίου καλούνται να προσαρμοστούν και στα νέα δεδομένα που ισχύουν από σήμερα (30/12) για την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα. Ο Παναθηναϊκός έπεσε «θύμα» της… επίσπευσης των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου. Ο αποψινός αγώνας (21:00) του «τριφυλλιού» με τη Ζαλγκίρις θα είναι ο πρώτος, ο οποίος θα διεξαχθεί με την παρουσία μόνο 1.000 οπαδών στις εξέδρες. Η «πράσινη» ΚΑΕ, μέσω ανακοίνωση της, ενημέρωσε ότι δικαιώμα εισόδου στο ΟΑΚΑ θα έχουν μόνο όσοι είναι κάτοχοι διαρκειάς και θα υπάρξει διαδικασία, στην οποία θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει στους φιλάθλους της πως εξαιτίας των εκτάκτων μέτρων της Ελληνικής Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19, τα οποία τίθενται σε άμεση ισχύ την 30η Δεκεμβρίου, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο πληρότητας στα γήπεδα κατά τη διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων μειώνεται και πλέον ανέρχεται στο 10% της χωρητικότητας με μέγιστο όριο τους 1.000 θεατές.

Κατά συνέπεια, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να καλυφθούν οι πολλαπλάσιες ανάγκες όλων των φιλάθλων μας. Δυστυχώς, οι μοναδικοί που θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο γήπεδο μέχρι να αρθούν οι νέοι περιορισμοί θα είναι οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας, όπως είχαμε ανακοινώσει πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Για τους φίλους μας που έχουν στην κατοχή τους μεμονωμένα εισιτήρια για την αυριανή αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις (30/12), ξεκαθαρίζουμε πως θα τους επιστραφεί το αντίτιμο αυτών.

Για τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας που επιθυμούν να παρευρεθούν στην αυριανή αναμέτρηση, ενημερώνουμε ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των 1000 θεατών.

Ζητούμε την κατανόηση σας και ευχόμαστε να σας έχουμε σύντομα όλους στο πλευρό μας.

Διαδικασία εξασφάλισης θέσης για τον αυριανό αγώνα:

1. Είσοδος στο viva.gr (το σύστημα θα ανοίξει στις 30/12 - 10:00)
2. Επιλογή θεάματος - Panathinaikos BC OPAP - Zalgiris Kaunas (1000 ATOMA)
3. Εισαγωγή στο πεδίο «Κωδικός» του ΑΜΚΑ ή του Αριθμού Διαβατηρίου που χρησιμοποιήσατε κατά την αγορά του διαρκείας σας
4. Έκδοση πρόσκλησης

Για την είσοδο στο γήπεδο πρέπει να προσκομίσετε:

1. Την πρόσκληση που έχετε εκδώσει
2. Το εισιτήριο διαρκείας σας
3. Έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης
4. Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα Οδήγησης

Υπενθυμίζουμε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά τη διάρκεια παραμονής σας στο γήπεδο.

Η είσοδος των θεατών θα γίνεται αποκλειστικά από τις θύρες 3, 11 και VIP».

Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός ενημέρωσε ότι μόνο οι κάτοχοι διαρκείας θα έχουν δικαίωμα εισόδου στο ματς με τη Ζαλγκίρις, όπου θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.paobc.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Εφιάλτης με πάνω από 35.000 μολύνσεις την Πέμπτη

Εμβολιασμός: Στο «τραπέζι» η υποχρεωτικότητα για τους άνω των 40

Survivor: Έκπληξη η πρώτη αποχώρηση από το παιχνίδι - Tο λάθος που «πλήρωσε» (video)