ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανατροπή με την Βαλίεβα - Μπορεί να αγωνιστεί αποφάσισε το CAS

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανατροπή με την Βαλίεβα - Μπορεί να αγωνιστεί αποφάσισε το CAS
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Κανονικά θα διαγωνιστεί στο ατομικό γυναικών στο καλλιτεχνικό πατινάζ η Καμίλα Βαλίεβα
AP

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Κανονικά θα διαγωνιστεί στο ατομικό γυναικών στο καλλιτεχνικό πατινάζ η Καμίλα Βαλίεβα

Το «πράσινο φως» προκειμένου η Καμίλα Βαλίεβα, η οποία είχε εμπλοκή σε υπόθεση χρήσης απαγορευμένης ουσίας, να αγωνιστεί κανονικά στο ατομικό γυναικών στο καλλιτεχνικό πατινάζ άναψε το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) με απόφασή του τη Δευτέρα ανακοινώνοντας ότι επικυρώνει την απόφαση της ρωσικής υπηρεσίας αντι-ντόπινγκ να άρει τον αποκλεισμό της 15χρονης αθλήτριας αφού βρέθηκε θετική σε χρήση απαγορευμένης ουσίας στις 25 Δεκεμβρίου.

Μισή ώρα μετά την απόφαση του CAS η Καμίλα Βαλίεβα, η οποία έγραψε ιστορία με το τετραπλό άξελ που εκτέλεσε στον τελικό του ομαδικού γυναικών στο καλλιτεχνικό πατινάζ βοηθώντας τη Ρωσία να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, επέστρεψε στις προπονήσεις έχοντας στο πλευρό της τους Ρώσους συναθλητές της.

«Πάμε γερά Καμίλα» ακούστηκε, σύμφωνα με το Reuters, να φωνάζει ο Ρώσος αθλητής, Νικίτα Κατσαλάποφ όταν έμαθε για την απόφαση που δικαίωσε την Βαλίεβα.

Το CAS υποστήριξε ότι το γεγονός ότι η 15χρονη Βαλίεβα θεωρείται ως «προστατευόμενο πρόσωπο» βάσει των κανόνων της World Anti-Doping Agency (WADA) αποτέλεσε ένα στοιχείο που έπαιξε βαρύνουσα σημασία. Σε περίπτωση που η Βαλίεβα δεν αγωνιζόταν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό θα προκαλούσε στην 15χρονη «ανεπανόρθωτη βλάβη».

Το CAS αναφέρθηκε, επίσης, στην απόφαση του στο γεγονός ότι το αποτέλεσμα του θετικού ελέγχου για χρήση απαγορευμένης ουσίας ανακοινώθηκε μόλις στις 8 Φεβρουαρίου σημειώνοντας ότι «αυτή η καθυστέρηση δεν ήταν δικό της λάθος, να γίνει, δηλαδή, εν μέσω των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Βρέθηκε θετική σε τριμεταζιδίνη η Βαλίεβα

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανακοινώθηκε και επίσημα το ντόπινγκ της Βαλίεβα – Το παρασκήνιο