ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελίνα Τζένγκο: Έγραψε ιστορία με δύο ρεκόρ το χρυσό κορίτσι του ακοντισμού

Ελίνα Τζένγκο: Έγραψε ιστορία με δύο ρεκόρ το χρυσό κορίτσι του ακοντισμού
Χρυσή η Ελίνα Τζένγκο, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο
IN TIME

Η Ελίνα Τζένγκο έχει κι άλλους λόγους να είναι χαρούμενη για το χρυσό μετάλλιο, αφού εκτός από το ατομικό της ρεκόρ σπάει και ρεκόρ... δεκαετιών!

Ένα νέο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου έφερε για τη χώρα μας η ακοντίστρια Ελίνα Τζένγκο, κάνοντας μάλιστα και προσωπικό ρεκόρ στα 65,81 μέτρα.

Σε ηλικία μόλις 20 χρονών η ακοντίστρια πρωταθλήτρια κατάφερε με το χρυσό που κέρδισε να «σπάσει» δύο ρεκόρ!

Η Ελίνα Τζένγκο στο υψηλότερο σκαλί του βάθρουINTIME

Η Τζένγκο αποτελεί τη νεότερη αθλήτρια που έχει ανέβει στην 1η θέση του βάθρου στον ακοντισμό. Ένα ρεκόρ που κρατάει από το 1962 και άνηκε στην Ελβίρα Οζολίνα, η οποία ήταν τότε 22 ετών.

Το δεύτερο ρεκόρ που κατάφερε να κάνει δικό της είναι να γίνει η νεότερη αθλήτρια που παίρνει χρυσό στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Το ρεκόρ αυτό άνηκε ωστόσο στον Έλληνα πρωταθλητή, Μίλτο Τεντόγλου, όταν ήταν εκείνος 20 ετών.

«Χαίρομαι που η παράδοση συνεχίζεται με εμένα!»

Η Τζένγκο έγινε η τρίτη Ελληνίδα που στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, μετά τις Άννα Βερούλη (1982, Αθήνα) και Μιρέλα Μανιάνη (2002, Μόναχο).

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, συγκινημένη. Χαίρομαι πάρα πολύ που η παράδοση συνεχίζεται με εμένα. Το περίμενα σ' αυτόν τον αγώνα, έκανα πολλή υπομονή όλη τη χρονιά. Ήξερα ότι θα βγει, πίστεψα πολύ σε μένα και το κανα», δήλωσε η Ελίνα Τζένγκου.

Ο αγώνας για το χρυσό

Η αποφασιστικότητα της Τζένγκο φάνηκε από την πρώτη βολή της, που ήταν στα 60,82μ., για να «καρφώσει» στη δεύτερη το ακόντιο στα 65,81μ. Η αθλήτρια δεν εκτέλεσε την τρίτη βολή της, όπως και την πέμπτη, ενώ η τέταρτη ήταν στα 59,40μ. και η έκτη στα 64,57μ.

Δείτε στον βίντεο που ακολουθεί, την απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Ελίνα Τζένγκο.