ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χρήστος Σωτηρακόπουλος: Η απόκρυψη της επαγγελματικής του ιδιότητας και οι τηλεοπτικές προτιμήσεις

Χρήστος Σωτηρακόπουλος: Η απόκρυψη της επαγγελματικής του ιδιότητας και οι τηλεοπτικές προτιμήσεις
Intime

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος μίλησε για τα 44 χρόνια καριέρας στη δημοσιογραφία, την απαξίωση του επαγγέλματος, την απώλεια της συζύγου του και τις τηλεοπτικές προτιμήσεις του.

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος έχει συνδεθεί με την αθλητική δημοσιογραφία και τις μεταδόσεις του Champions League από τον φίλαθλο κόσμο.

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα» σχολίασε τα 44 χρόνια που έχει βιώσει στον χώρο της δημοσιογραφίας, αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από την ΕΡΤ για το MEGA, αλλά και την απώλεια της συζύγου του πριν λίγα χρόνια.

Παράλληλα αποκάλυψε πως λόγω της απαξίωσης του επαγγέλματος που ακολουθεί, στο ξεκίνημα της καριέρας του απέφευγε να λέει ότι είναι δημοσιογράφος.

«Ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία 44 χρόνια. Ήμουν 21 ετών όταν ξεκίνησα τα πρώτα μου live στην τηλεόραση. Μου έκαναν 4 φορές πρόταση μεταγραφής από το MEGA με αρκετά χρήματα αλλά αρνιόμουν, δεν ήθελα να φύγω από την ΕΡΤ, το έκανα με ‘βαριά’ καρδιά. Η φωνή μου συνδέθηκε με το Champions League, όπως συνδέθηκα κι εγώ», ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε για τον ρόλο του πατέρα και την απώλεια της συζύγου του: «Ως πατέρας έδωσα ό,τι περισσότερο μπορούσα στα παιδιά μου. Αν είμαι όσο καλός πατέρας ήταν και ο δικός μου, θα έχω πέτυχει την αποστολή μου. Όταν "έφυγε" από τη ζωή η γυναίκα μου, έδωσα κι εγώ κουράγιο στα παιδιά μου και εκείνα σε εμένα. Η ζωή συνεχίζεται ό,τι και να γίνει. Δε με απασχολεί αν θα μείνω μόνος όταν φύγουν τα παιδιά από το σπίτι».

Αναφερόμενος στην καριέρα του ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος τονισε: «Ο Νίκος Κατσαρός μού έδωσε την ευκαιρία να είμαι στην τηλεόραση, δεν ήμουν σε καμία κλίκα. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία, είσαι τόσο καλός όσο η αξία σου.

Ο κόσμος καθορίζει τι του αρέσει να βλέπει στην τηλεόραση. Είναι εύκολο να πάρεις και να σχολιάζεις τι έκανε κάποιος άλλος, από το να κάνεις κάτι δικό σου. Υπάρχει απαξίωση στο επάγγελμά μας. Όταν ξεκίνησα αυτήν τη δουλειά, δεν έλεγα ότι είμαι δημοσιογράφος».

Όσο για τα προγράμματα που παρακολουθεί στην τηλεόραση και τους παρουσιαστές που προτιμά, ο γνωστός αθλητικογράφος υποστήριξε: «Έκανα 10 χρόνια τηλεόραση χωρίς autocue, ήταν δύσκολο. Βλέπω lifestyle εκπομπές, δεν σνομπάρω τίποτα.

Βλέπω το ‘MEGA Καλημέρα’, λατρεύω την Ελεονώρα Μελέτη. Μου αρέσει πολύ η Ράνια Τζίμα, θα έπαιζε παντού. Η Κατερίνα Παναγοπούλου είναι πολύ καλή και εντελώς διαφορετική από την Τζίμα. Η Σία Κοσιώνη ξεκίνησε δίπλα μου, είναι εξαιρετική».