ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνεχίζεται η «αποδόμηση» του Αρμστρονγκ

Συνεχίζεται η «αποδόμηση» του Αρμστρονγκ

Νέα στοιχεία για την υπόθεση ντόπινγκ, στην οποία εμπλέκεται ο Λανς Άρμοστρονγκ και η ομάδα του, η «Us Postal», αποκάλυψε σήμερα ο αμερικανικός οργανισμός καταπολέμησης του ντόπινγκ (USADA).

Το πόρισμα του οργανισμού αναφέρεται στη δράση του κυκλώματος, χαρακτηρίζοντας το μάλιστα ως «το πιο εκλεπτυσμένο, επαγγελματικό και επιτυχημένο πρόγραμμα φαρμακοδιέγερσης στην ιστορία του αθλητισμού».

Ο ίδιος και οι δικηγόροι του μπορεί να αρνούνται ακόμη κάθε κατηγορία, αλλά στο ογκώδες πόρισμα της αμερικανικής επιτροπής αντί-ντόπινγκ υπάρχουν τεκμηριωμένες απαντήσεις για κάθε ερώτημα ή αμφιβολία που ενδεχομένως θα προέκυπτε.

«Ο USADA έχει συλλέξει αποδείξεις, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι ο Λανς Άρμστρονγκ συμμετείχε σε κατά συρροή απάτη με τη χρήση, διαχείριση και κυκλοφορία αναβολικών ουσιών και μεθόδων. Ενεργούσε με τη βοήθεια ενός "μικρού στρατού" υποστήριξης, που περιλαμβάνει γιατρούς ντόπινγκ, λαθρέμπορους ουσιών και άλλους μέσα και έξω από το άθλημα και την ομάδα του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα.

Σε αυτό περιλαμβάνονται οι μαρτυρίες-καταθέσεις 11 πρώην συναθλητών του, που αναφέρονται στη σχέση εξάρτησης την οποία είχε αναπτύξει ο Άρμστρονγκ (ειδικά με την ερυθροποιητίνη), ενώ γίνεται λόγος και για άλλες μεθόδους ντόπινγκ, όπως για παράδειγμα τις μεταγγίσεις αίματος και την τεστοστερόνη.

Η «αποδόμηση» του Άρμστρονγκ, ο οποίος υπήρξε αναμφισβήτητο είδωλο στο χώρο του αθλητισμού, ξεκίνησε με την αφαίρεση όλων των τίτλων που κατέκτησε στην επαγγελματική σταδιοδρομία του.