ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ομπράντοβιτς: «Διάλεξα την Φενέρ γιατί…»

Ομπράντοβιτς: «Διάλεξα την Φενέρ γιατί…»

Ο προπονητής της τουρκικής ομάδας μιλώντας σε εφημερίδα, ανέφερε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αναλάβει την Φενέρμπαχτσε.

Αναλυτικά, όσα είπε ο «Ζοτς» στην εφημερίδα Opinión de Málaga:

Έπειτα από 13 χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό κι έναν χρόνο μακριά από τους πάγκους, αποφασίσατε να επιστρέψετε στην προπονητική. Γιατί στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ;

''Επειδή έχουν φιλοδοξίες, όπως κι εγώ. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο για την πρόοδο της ομάδας. Η Φενέρ είναι ένα τεράστιο κλαμπ, με μεγάλη ιστορία και πολλούς οπαδούς που την υποστηρίζουν. Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, βρίσκομαι εδώ''.

Έχετε κοουτσάρει στη Σερβία, στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Πόσο διαφορετικό είναι το μπάσκετ στην Τουρκία, συγκριτικά πάντα με τις προηγούμενες εμπειρίες σας;

''Το πρωτάθλημα στην Τουρκία είναι πολύ οργανωμένο. Πρόκειται για μια πολύ ποιοτική Λίγκα, με καλές ομάδες και σπουδαίους παίκτες. Νομίζω ότι πρόκειται για μια ανταγωνιστική διοργάνωση''.

Η ACB είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη;

''Η καλύτερη διοργάνωση στην Ευρώπη είναι η Euroleague. Η ACB είναι το καλύτερο εθνικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη, χωρίς αμφιβολία''.

Ενδιαφέρθηκε ποτέ η Ουνικάχα για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς;

''Ποτέ. Ξέρετε, δεν μου αρέσουν αυτές οι ερωτήσεις. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Φενέρ, έχω συμβόλαιο και δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από την ομάδα μου''.

Τι συνέβη στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, στους αγώνες με τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα;

''Δεν συνέβη τίποτα! Παίξαμε απέναντι σε δυο πολύ καλές ομάδες και χάσαμε. Ο Ολυμπιακός είναι back2back πρωταθλητής Ευρώπης και η Μπαρτσελόνα είναι πάντα Μπαρτσελόνα. Και τα δυο παιχνίδια κρίθηκαν στο τέλος''.

Η αναμέτρηση της Παρασκευής με τη Μάλαγα είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι για τη Φενέρ;

''Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, όπως και τα υπόλοιπα παιχνίδια στο Top16. Πρέπει να παρουσιάσουμε ξανά την εικόνα που δείξαμε στη regular season και νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θα αντιδράσουμε. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο το παιχνίδι στη Μάλαγα. Η Ουνικάχα έχει ξεκάθαρη φιλοσοφία, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ξέρουμε ότι για να κερδίσουμε, πρέπει να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο για 40 λεπτά''.

Στη Μάλαγα επιστρέφει ως αντίπαλος και ο Λούκα Ζόριτς...

''Ο Ζόριτς είναι ένας παίκτης που πάντα μου άρεσε. Είμαι πολύ χαρούμενος που δουλεύω μαζί του. Έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του όπως όλοι όμως το πιο σημαντικό είναι ότι δουλεύει πολύ''.

Πιστεύετε ότι η Ουνικάχα μπορεί να προκριθεί στα playoffs;

''Σε αυτό το γκρουπ, όλοι έχουν τις πιθανότητές τους. Μετά τη νίκη επί της Εφές στην Τουρκία, νομίζω ότι η Μάλαγα μπορεί να διεκδικήσει ως το τέλος την πρόκριση''.

Αν είχατε τη δυνατότητα να υπογράψετε κάποιον παίκτη της Μάλαγα, ποιος θα ήταν αυτός;

''Δεν το έχω σκεφτεί. Είμαι χαρούμενος με τους παίκτες που έχω στην ομάδα μου. Θα το σκεφτώ το καλοκαίρι, όταν έλθει η ώρα!''