ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σημαντικές αποφάσεις από FIBA

Σημαντικές αποφάσεις από FIBA

Σε λίγους μήνες αρχίζει η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για την φιλοξενία του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2019. Χρήση replay την ώρα του αγώνα και νούμερα μέχρι το «99».

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να δώσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη την φιλοξενία του Μουντομπάσκετ Εφήβων του 2015. Έτσι στο κλειστό γυμναστήριο τα «Δύο Αοράκια», θα φιλοξενηθεί ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση, αφού και το καλοκαίρι 8-20 Ιουλίου θα διεξαχθεί εκεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών.

Εκτός από αυτή την απόφαση, η FIBA προχώρησε και σε άλλες σημαντικές αποφάσεις. Κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής της στη Βαρκελώνη, αποφασίστηκε πως σε λίγους μήνες θα αρχίσει η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, του πρώτου Μουντομπάσκετ που θα διεξαχθεί με τη νέα του μορφή και με προκριματικά που θα αρχίσουν το 2017.

Επίσης από τη 1η Οκτωβρίου του 2014, σε όλες της διοργανώσεις της FIBA, θα γίνεται η χρήση του replay για τις «δύσκολες» φάσεις, ενώ οι παίκτες θα έχουν το δικαίωμα να φορούν φανέλες με αριθμούς από το «00» μέχρι και το «99».