ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όταν ο Τζόρνταν γινόταν «Air»! (video)

Όταν ο Τζόρνταν γινόταν «Air»! (video)

Πέρασαν 26 χρόνια από το μεγαλύτερο –αμφιλεγόμενο διαγωνισμό καρφωμάτων στην ιστορία του ΝΒΑ.

Στις 6 Φεβρουαρίου στο All Star Game του 1988, όλοι περίμεναν να δουν τη μεγάλη κόντρα στου Μάικλ Τζόρνταν με τον Ντομινίκ Ουίλκινς στον διαγωνισμό καρφωμάτων. Η διοργάνωση διεξήχθη στο Σικάγο και όπως καταλαβαίνεται ο «M.J» δεν θα μπορούσε να μην δώσει τον καλύτερο του εαυτό.

Ο τρομερός «dunker» Ντομινίκ Ουίλκινς άρχισε τους «ανεμοστρόβιλους» του και τελείωσε τις προσπάθειες του με συνολική βαθμολογία 145. Ο Μάικλ Τζόρνταν είχε 97 και ήθελε στην τελευταία του προσπάθεια, τουλάχιστον 4/5 «δεκάρια» για να κερδίσει. Τότε πήρε φόρα από την άλλη πλευρά του γηπέδου και «πέταξε» από την βολή καρφώνοντας στο καλάθι.

Ο Τζόρνταν γινόταν «Air», έπαιρνε μόνο «δεκάρια» και με 147 βαθμούς κέρδιζε τον δεύτερο του τίτλο σε «Slam Dunk Contest». Πολλοί βέβαια θεώρησαν πως ο Ντομινίκ αδικήθηκε και πως οι κριτές ψήφισαν τον Τζόρνταν μόνο και μόνο επειδή ο διαγωνισμός γινόταν «σπίτι» του.

Όπως και να έχει αυτή η άτυπη κόντρα έμεινε στην ιστορία και η φιγούρα του «Air» στον αέρα, έγινε μετέπειτα και σήμα, στα αθλητικά είδη τα οποία έφεραν το όνομα του.

Δείτε το βίντεο με το κάρφωμα του Τζόρταν να είναι στα 4'02''