ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σπανούλης: «Συγχαρητήρια στον Τόνι Πάρκερ»

Σπανούλης: «Συγχαρητήρια στον Τόνι Πάρκερ»

Ο εγκώμιο του Γάλλου γκαρντ έπλεξε ο αρχηγός του Ολυμπιακού μία μέρα μετά την ανάδειξη του σε 2ο κορυφαίο Ευρωπαίο παίκτη για το 2013.

Ο Βασίλης Σπανούλης στην ψηφοφορία για τον καλύτερο Ευρωπαίο παίκτη του 2013 βρέθηκε πίσω από τον παίκτη των San Antonio Spurs, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να «στάξει μέλι» για τον Γάλλο γκαρντ.

Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» μίλησε στην ιστοσελίδα «eurohoops.net» και εξήγησε για ποιον λόγο άξιζε το βραβείο ο Τόνι Πάρκερ:

«Θέλω να συγχαρώ τον Τόνι Πάρκερ. Άξιζε τον τίτλο του κορυφαίου στο 100% και είμαι χαρούμενος για αυτόν. Είχε μια εξαιρετική σεζόν στο ΝΒΑ και έκανε πολύ κάλο τουρνουά στο Ευρωμπάσκετ με την εθνική ομάδα της Γαλλίας. Για πολλά χρόνια βρίσκεται στην ελίτ του παγκόσμιου μπάσκετ και το γεγονός ότι παραμένει εκεί πιστοποιεί την κλάση του ως αθλητή. Δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο στο ΝΒΑ, παρά τις καλές του εμφανίσεις στους τελικούς, αλλά αυτό που πραγματικά ήθελε εδώ και πολλά χρόνια, συνέβη στη Σλοβενία», είπε αρχικά ο «Kill Bill» και πρόσθεσε:

«Ήθελε να οδηγήσει τη Γαλλία στο χρυσό μετάλλιο και δεν τα παράτησε ποτέ. Τελικά πήρε αυτό που ήθελε, το απόλαυσε και ο τίτλος του κορυφαίου της χρονιάς του αξίζει και με το παραπάνω. Έχει κατακτήσει τον τίτλο στο ΝΒΑ και έχει πολλές ατομικές διακρίσεις, οπότε δεν έχω να πω πολλά. Είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο».

Όσο για τη δική του διάκριση:«Το να ψηφίζεσαι παραπάνω από Ευρωπαίους παίκτες που κάνουν εξαιρετική καριέρα στο ΝΒΑ και ειδικά τον Μαρκ Γκασόλ που έκανε πολύ καλή σεζόν στο Μέμφις, αποδεικνύει ότι πολύ από τους ψηφοφόρους κατανοούν ότι δεν είναι εύκολο να φτάσεις στην κορυφή της Ευρώπης ενώ επίσης εκτιμούν το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι ικανοποιητικό, δίκαιο και επιβεβαιώνει την παγκοσμιοποίηση του αθλήματος. Δεν είναι προσωπική δικαίωση η απόφασή μου για παραμονή στην Ευρώπη. Αυτό ήθελα να κάνω και δεν είμαι άνθρωπος που μετανιώνει. Αντιθέτως, κάνω ότι πρέπει ώστε να υποστηρίξω τις επιλογές μου.

Αυτό το κατόρθωμα είναι κάτι που σχετίζεται με την επιτυχία του Ολυμπιακού και είναι αποτέλεσμα των δύο συνεχόμενων τίτλων στην Euroleague. Ήταν εύκολο. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου και τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Δεν είναι μόνο ατομική διάκριση. Εύχομαι να μείνουμε υγιείς γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Ακόμα έχω ισχυρό κίνητρο και κάθε μέρα που ξυπνάω το νιώθω. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός για το ελληνικό μπάσκετ εκτός ελληνικών συνόρων, σε κάθε επίπεδο».