ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντιδρά η ΕΟΕ για τα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα των ομοσπονδιών

Αντιδρά η ΕΟΕ για τα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα των ομοσπονδιών

Την αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων τους, το Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου, αποφάσισε ομόφωνα να συστήσει σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες των ερασιτεχνικών αθλημάτων της χώρας, η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.


Είναι μια απόφαση που λαμβάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΕΟΕ, και παρά το γεγονός ότι έχει συμβολικό χαρακτήρα, θέλει να αναδείξει τα τεράστια προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός μετά τη συνεχιζόμενη άρνηση της Πολιτείας να δώσει λύσεις όχι μόνο στα οικονομικά θέματα, αλλά κυρίως στα θεσμικά προβλήματα.

«Η πρόταση της ΕΟΕ απευθύνεται στα διοικητικά συμβούλια των αθλητικών ομοσπονδιών, τα οποία θα πάρουν και την τελική απόφαση για τη συμμετοχή τους στην αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Εξαιρείται η συμμετοχή Ελλήνων αθλητών και αθλητριών σε διεθνείς διοργανώσεις», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΟΕ.
Και προσθέτει: «Η σύσταση για την αναστολή αποτελεί ένα πρώτο μέτρο της Ολομέλειας της ΕΟΕ που απαρτίζεται από εκπροσώπους των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίοι αποφάσισαν με τη στάση τους να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχιζόμενη απραξία και αδιαφορία που επιδεικνύει η Πολιτεία, απέναντι στην αθλούμενη νεολαία της χώρας, η οποία κινδυνεύει να στερηθεί ενός τόσο σημαντικού κοινωνικού αγαθού, όπως ο αθλητισμός».

Διαβάστε επίσης:
Κρήτη: Προετοιμασίες για την υποδοχή των εκατοντάδων μεταναστών