ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σπανούλης: Θα πουλήσουμε ακριβά το… τομάρι μας

Σπανούλης: Θα πουλήσουμε ακριβά το… τομάρι μας

Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να… παραδοθεί εύκολα στην Ρεάλ Μαδρίτης στη «μάχη» για την πρόκριση στο Final 4 του Μιλάνο, σύμφωνα με τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» μετά το τέλος του αγώνα, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και στάθηκε στην καλή άμυνα των Πρωταθλητών Ευρώπης, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο της ομάδας για την παρουσία του στο ΣΕΦ.

Αρχικά, ο διεθνής γκαρντ, ανέφερε για τον αγώνα: «Κρατήσαμε την άμυνα του τελευταίου δεκαλέπτου από το δεύτερο ματς στην Ισπανία να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους και θεωρώ ότι μειώσαμε τις ασίστ που έχουν στους αγώνες τους. Έβαλαν μερικά δύσκολα σουτ αλλά πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε στις νίκες που θέλουμε αν τους κρατήσουμε κάτω από 80 πόντους. Κάναμε καλή δουλειά. Η Ρεάλ δεν έχει τίποτα να χάσει. Έχουμε βρεθεί κι εμείς στην θέση τους. Μειώσαμε τη σειρά, και είμαστε… ζωντανοί να κρατήσουμε τα καλά και να ισοφαρίσουμε την σειρά».

Και συνέχισε για την ψυχολογία και κατά πόσο αλλάζει στις δύο ομάδας: «Πάρα πολλά αλλάζουν και από τις δύο μεριές. Η Ρεάλ αρχίζει και σκέφτεται τη νίκη. Εμείς είμαστε Πρωταθλητές Ευρώπης και θα πουλήσουμε πολύ ακριβά το τομάρι μας».

Ερωτηθείς για την Ρεάλ και τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός, σχολίασε: «Δεν ξέρω τα αντανακλαστικά που θα έχει η Ρεάλ. Αν υπάρχει ένας τρόπος να πάρουμε τις νίκες είναι να τους βάλουμε να σκεφτούν και να τους πάμε σε ατομικό παιχνίδι. Έχουν βάλει μερικά τρελά σουτ και βλέπουμε ότι έμεινε στους 75 πόντους. Τους κατεβάσουμε στο ημίχρονο στους 38 ενώ στα ματς της Ισπανίας ήταν πιο ψηλά και βλέπουμε πως υπάρχει τρομερή διαφορά. Έτσι τους κόβουμε τον ρυθμό».

Για το αν ο Ολυμπιακός βρήκε… καθυστερημένα τη συνταγή της επιτυχίας, απάντησε: «Ποτέ δεν είναι αργά. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αντιλαμβάνεσαι τις καταστάσεις. Το τεχνικό τιμ έχε κάνει καλή δουλειά και έχει βρει που μπορούμε να τους κοντράρουμε. Η Ρεάλ διαθέτει ταλαντούχα παιδιά και δύσκολα αντιμετωπίζεται από οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη. Το σημαντικότερο πράγμα είναι να τους κρατήσουμε χαμηλά».

Τέλος, για το αν η πίεση για την ισοφάριση και από τον κόσμο θα είναι ευεργετική για τον Ολυμπιακό ή θα επηρεάσει αρνητικά, τόνισε: «Αρνητικά για τον Ολυμπιακό δεν νομίζω. Εμείς μας αρέσει η πίεση. Το έχουμε δείξει τα τελευταία χρόνια. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ τον κόσμο που σε δύσκολες μέρες, που λείπουν όλοι ήταν εδώ. Τους ευχαριστούμε που μας στάθηκαν με φοβερό τρόπο. Δεν ξέρω αν θα νικήσουμε ή χάσουμε στο επόμενο ματς, αλλά θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας και θα δώσουμε και την ψυχή μας για να πάμε τη σειρά σε 5ο ματς».

Διαβάστε επίσης:
Ολυμπιακός: «Ζωντανός» για πρόκριση