ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δώνης: «Οι ομάδες μεγαλώνουν με τους τίτλους»

Δώνης: «Οι ομάδες μεγαλώνουν με τους τίτλους»

Το πάθος και η ποιότητα κάθε ομάδας κρίνουν τους τελικούς σύμφωνα με τον τεχνικό του ΑΠΟΕΛ

Μπορεί στον ΑΠΟΕΛ να νιώθουν ικανοποίηση με τη συμμετοχή τους στον τελικό Κυπέλλου της Κύπρου αλλά το σημαντικό σύμφωνα με τον Γιώργο Δώνη είναι η κατάκτηση του τίτλου, που θα κριθεί στο πάθος και την ποιότητα των ομάδων.

Μιλώντας στο περιοδικό του τελικού, όπου θα ο ΑΠΟΕΛ θα βρει απέναντί του τον Ερμή, τόνισε αναλυτικά:

Ποια τα συναισθήματα που τον διακατέχουν για την πρόκριση της ομάδας στον τελικό; «Θεωρώ ότι οι ομάδες, μεγαλώνουν περισσότερο με τους τίτλους. Είναι σημαντικό για μια ομάδα να διεκδικεί όλα τα τρόπαια. Και σαν προπονητικό επιτελείο μεγαλώνουμε με την κατάκτηση τίτλων. Άρα αυτό που νιώθουμε είναι ικανοποίηση για την συμμετοχή μας στον τελικό. Όμως το σημαντικότερο είναι να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Έχετε πάρει Κύπελλα την Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό ως ποδοσφαιριστής, με τη Λάρισα ως προπονητής, πήγατε στον τελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Λίγους μήνες μετά που ήρθατε στο ΑΠΟΕΛ έχετε την ευκαιρία συμμετοχής σε ακόμη ένα τελικό. Ένα σχόλιο για αυτό το γεγονός: «Ο θεσμός του κυπέλλου είναι ιδιαίτερος. Παίζει σημαντικό ρόλο η κλήρωση των ομάδων, ενώ τα παιχνίδια είναι λιγότερα. Σαν προπονητής προσπαθώ να βοηθήσω τους ποδοσφαιριστές να έχουν μεγάλο κίνητρο για αυτό τον θεσμό. Στον Ατρόμητο και στην Λάρισα, η παρουσία και η κατάκτηση ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα. Και για τον ΑΠΟΕΛ οι κατακτήσεις κυπέλλου είναι σημαντικές, όχι όμως όπως αυτές του Πρωταθλήματος».

Τι θυμάστε πιο έντονα από τους προηγούμενους τελικούς που είχατε συμμετοχή; «Είναι δύο γεγονότα που ξεχωρίζουν. Το πρώτο είναι η κατάκτηση με την Λάρισα. Ήταν απέναντι σε μια πρώην ομάδα μου στην οποία μεγάλωσα ως ποδοσφαιριστής και έζησα όμορφες στιγμές και είναι πάντα δύσκολο να αντιμετωπίζεις κάτι τέτοιο. Κάθε τελικός είναι διαφορετικός. Το άλλο ήταν στο Ατρόμητος - ΑΕΚ με την περιβόητη δήλωση που είχα κάνει αλλά και ο τελευταίος τελικός με τον Ατρόμητο απέναντι στον Ολυμπιακό όπου χάσαμε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης. Κάθε τελικός είναι διαφορετικός».

Ποια είναι η άποψη σας για την ομάδα του Ερμή με την οποία θα παίξετε στον τελικό; «Ο Ερμής μπορεί να είναι μια νεοφώτιστη ομάδα και να θεωρείται λογικά η έκπληξη του πρωταθλήματος, αλλά από την άλλη όταν έχει περάσει τόσος καιρός και η ομάδα είναι τόσο σταθερή και καλή, σημαίνει ότι αυτό το πράγμα μόνο τυχαίο δεν είναι. Άρα θεωρώ ότι είναι πολύ δυνατός αντίπαλος και το αποδεικνύει όλη την χρονιά. Από την δική μας πλευρά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί ο θεσμός του κυπέλλου είναι θεσμός των αουτσάιντερ».

Ποια είναι τα στοιχεία που καθορίζουν το νικητή σε τέτοιες αναμετρήσεις; «Νομίζω πιο πολύ είναι η θέληση, το πάθος για διάκριση και η ποιότητα της κάθε ομάδας».

Ο τελικός θα γίνει σε γεμάτο γήπεδο. Το δικό σας μήνυμα προς τον κόσμο: «Όσο και αν είναι πολύ δύσκολο και το λέμε πολλές φορές, πρέπει να αρχίσουμε λίγο και στον ελλαδικό χώρο να βλέπουμε το ποδόσφαιρο λίγο διαφορετικά. Δηλαδή εγώ συγκλονίστηκα μετά και την επίσκεψη στον άτυχο οπαδό μας μετά τα δυσάρεστα συμβάντα στο παιχνίδι με την ΑΕΛ. Ένα νέο παιδί έπαθε τόσο μεγάλη ζημιά. Στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό δεν χωρούν αυτά τα πράγματα. Πρέπει να πηγαίνουμε να υποστηρίζουμε τις ομάδες μας έστω και με μια μικρή ανεκτή αντιπαράθεση αλλά μέχρι εκεί».