ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2014: Πολιτικών χαρά στο Ιράν

Μουντιάλ 2014: Πολιτικών χαρά στο Ιράν

Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Ιράν την χθεσινοβραδινή ισοπαλία 0-0 της εθνικής ομάδας της χώρας του με τη Νιγηρία στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η «φτωχή» αγωνιστική εικόνα της ομάδας του Κάρλος Κεϊρόζ ασφαλώς και δεν επιτρέπει ιδιαίτερη αισιοδοξία στους φίλους του αλλά ο Χασάν Ροχανί δήλωσε περήφανος και αισιόδοξος για την εθνική ομάδα του Ιράν και μάλιστα επέλεξε να δημοσιοποιήσει τα συναισθήματά του μέσω twitter. «Περήφανος για τα παιδιά μας που πήραν τον πρώτο βαθμό -ελπίζοντας ότι θα ακολουθήσουν πολλοί ακόμα» έγραψε ο Πρόεδρος του Ιράν, ποστάροντας μάλιστα και φωτογραφία, που τον απεικονίζει να παρακολουθεί από τηλεοράσεως την αναμέτρηση στο σαλόνι του, φορώντας μία μπλούζα με το σήμα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.

Σ' ανάλογο μήκος κύματος βρέθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, που βρήκε χρόνο να παρακολουθήσει το ματς από τη Βιέννη στο μεσοδιάστημα των σκληρών διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας,. Φωτογραφίες στα ιρανικά ΜΜΕ τον δείχνουν να βλέπει τον αγώνα μαζί με την ομάδα διαπραγματευτών που συμμετέχει στις συζητήσεις με τη διεθνή κοινότητα.