ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Φέντερερ ακριβότερος αθλητής στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes

Ο Φέντερερ ακριβότερος αθλητής στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes

Η λίστα με τους πολυτιμότερους αθλητές σε χρηματική αξία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Forbes, με τον Ρόζερ Φέντερερ να μοιράζεται την πρώτη θέση, μαζί με τον Τάιγκερ Γουντς.

Η αξία των δύο προαναφερόμενων, είναι στα 46 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που τους επιτρέπει να έχουν «σκαρφαλώσει» πάνω από τον βασιλιά του ΝΒΑ, Λεμπρόν Τζέιμς.

Όπως αναφέρεται στο Forbes, ο Φέντερερ για να συμμετάσχει σε ένα τουρνουά τένις αξιώνει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, ενώ το δεκαετές του συμβόλαιο με τη Nike του αποφέρει συνολικά έσοδα που φτάνουν τα 100 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της εταιρείας μάρκετινγκ και πληροφοριών, Europäische Sponsoring Börse, Χανς Μπρόουκς, «Η συνέπειά του για τόσα πολλά χρόνια, έχει ωφελήσει στην αξία του ονόματός του σε μεγάλο βαθμό. Στην περίπτωσή του, δεν παίζει καν ρόλο το αν θα κερδίσει κάποιο μεγάλο τουρνουά. "Η αξία ενός εμπορικού ονόματος προέρχεται γενικά από την αναγνώριση και την ικανότητα να παράγουν τις πωλήσεις και τα κέρδη τους, με βάση τη φήμη τους. Γι' αυτό το λόγο η Google και η Apple είναι τα πιο εμπορικά σήματα όλων των εποχών, ενώ η αξία του εμπορικού σήματος των μπισκότων Basler Läckerli είναι πολύ χαμηλότερη.

Αναλυτικά η λίστα με τους δέκα ακριβότερους αθλητές:

1) Roger Federer (τένις) - 46 εκ. δολ.
-) Tiger Woods (γκολφ) - 46 εκ. δολ.
2) LeBron James (μπάσκετ) - 27 εκ. δολ.
3) Phil Michelson (γκολφ) - 25 εκ. δολ.
4) Maria Sharapova (τένις) - 23 εκ. δολ.
5) Mahendra Singh Dhoni (κρίκετ) - 21 εκ. δολ.
6) Usain Bolt (στίβος) - 20 εκ. δολ.
7) Kobe Bryant (μπάσκετ) - 19 εκ. δολ.
8) Li Na (τένις) - 15 εκ. δολ.
9) Cristiano Ronaldo (ποδόσφαιρο) - 13 εκ. δολ.
10) Lionel Messi (ποδόσφαιρο) - 13 εκ. δολ.