ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παπασταθόπουλος - Καρνέζης: «Να ξεπεράσουμε την απώλεια του κόσμου»

Παπασταθόπουλος - Καρνέζης: «Να ξεπεράσουμε την απώλεια του κόσμου»

Οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Ορέστης Καρνέζης στάθηκαν στην απουσία του κόσμου και πως θα πρέπει να μην επηρεαστούν.

Αναλυτικά τα όσα είπαν:

Για την αρχή των προκρικαματικών:

Παπασταθόπουλος: «Πιστεύω πως είμαστε σε καλή κατάσταση. Σίγουρα κάθε αρχή και δύσκολη. Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε σίγουρα με νίκη. ΑΥτός είναι ο στόχος μας. Αν ξεκινήσουμε καλά θα είναι και πιο εύκολη η συνέχεια για εμάς».

Καρνέζης: «Είναι μία καινούρια αρχή για όλους μας με νέο προπονητή. Έχουμε λίγο χρόνο μπροστά μας, γιατί ξεκινούν επίσημα παιχνίδια. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη. Θεωρώ πως έχουμε καλή και έμπειρη ομάδα. Έχουμε καλούς παίκτες και είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη. Αυτό θα μας δώσει καλή ψυχολογία για τη συνέχεια».

Για τις διαφορές συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι:

Παπασταθόπουλος: «Εμείς έχουμε αλλάξει πολλά πράγματα με τον νέο τεχνικό. Έχουν φύγει μεγάλοι παίκτες που έγραψαν ιστορία. Η συνταγή παραμένει ίδια. Μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη και αυτό θα κάνουμε και απέναντι στη Ρουμανια».

Καρνέζης: «Είναι μία καινούρια διοργάνωση. Παίζουμε εντός και χωρίς κόσμο. Από εκεί και πέρα είναι διαφορετικό. Είναι το πρώτο ματς των προκριματικών. Είναι αρχή ακόμα, αλλά είναι σημαντικό να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και να είμαστε αυτοί που πρέπει και να ξεκινήσουμε με νίκη».

Για το αν πιστεύουν πως η Ρουμανία θα πάρει την προκριση:

Παπασταθόπουλος: «Τη σεβόμαστε απόλυτα. Θέλουμε και πιστεύουμε πως θα προκριθούμε εμείς».​

Καρνέζης: «Η Ρουμανία έχει δείξει πόσο καλή ομάδα είναι. Εμείς θέλουμε να είμαστε πρώτοι. Από εκεί και πέρα ας προκριθεί και η Ρουμανία».

Για το αν είναι πρόβλημα ότι υπάρχουν λίγα επίσημα παιχνίδια:

Παπασταθόπουλος: «Σίγουρα όταν δεν έχει ρυθμό, μπορεί να είναι αρνητικό. Για εμάς το αρνητικό είναι η απουσία του κόσμου. Αυτό πιστεύω πως θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί οπως έχουμε δει όλοι οι παίκτες τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όλα τα παιχνίδια που είχαμε κάνει, ήταν με κόσμο και αυτός ο παράγοντας ίσως μας επηρεάσει».

Καρνέζης: «Καμία ομάδα στον κόσμο δεν είναι έτοιμη σε αυτή την περίοδο. Εκεί φαίνονται οι μεγάλες ομάδες όμως. Να δείξουν συγκέντρωση και καθαρό μυαλό. Σε ένα παχνίδι με αυτές τις συνθήκες δεν πρέπει να μας επηρεάσουν οι συγκεκριμένες συνθήκες».

Για τους Μαρικά και Μαξίμ που παίζουν στην Μπουντεσλίγκα:

Παπασταθόπουλος: «Είναι δύο παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Θέλουν προσοχή. Έχουν αποδείξει πως αξίζουν να βρίσκονται στην Εθνική και στο υψηλό επίπεδο».

Για το αν η άμυνα θα εξακολουθήσει να είναι το δυνατό μας σημείο:

Παπασταθόπουλος: «Πιστεύω πως το σύνολο είναι το σημαντικότερο. Τα παιχνίδια στο Μουντιάλ και η άμυνα και η επίθεση δούλεψε καλά και για αυτό φτάσαμε στην πρόκριση. Θα μπορούσαμε με τύχη να πάμε ακόμα πιο μακριά. Από εκεί και πέρα, όταν έχεις καλή άμυνα, τουλάχιστον παίρνεις κάτι. Δεν χάνεις το παιχνίδι όταν έχεις το μηδέν. Αν δεν βάζεις γκολ δνε έρχεται η νίκη, άρα το σύνολο δίνει την πρόκριση».

Καρνέζης: «Το θέμα είναι να έχουμε επιτυχίες. Το θέμα είναι αυτό».

Για την πρόκριση στο προηγούμενο παιχνίδι:

Καρνέζης: «Σίγουρα οι επιτυχίες δίνουν ψυχολογία. Δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτά. Είναι σημαντικό γεγονός η πρόκριση στο Μουντιάλ. Τώρα κοιτάμε τη συνέχεια. Ήταν δύο παιχνίδια με τη Ρουμανία όπου δείξαμε την ανωτερότητά μας. Δεν στεκόμαστε εκεί. Δεν θα είναι το ίδιο και τωρα. Θα δέιξουμε περισσότερο προσοχή με οδηγο τα προηγούμενα παιχνίδια».

Παπασταθόπουλος: «Υπάρχει θετική αύρα και αυτό ίσως να είναι παγίδα. Θα πρέπει να σκεφτούμε πως το κάθε ματς κερδίζεται στο γήπεδο και θα δείξουμε αν είμαστε καλύτεροι. Όλες οι επιτυχίες, ανήκουν στο παρελθόν και πλέον κάνουμε κάτι καινούριο. Το παρελθόν δεν μετράει. Εμείς θέλουμε το παρόν και το μέλλον για να συνεχίσουμε να έχουμε επιτυχίες».

Για τις αλλαγές του Ρανιέρι:

Καρνέζης: «Στο γήπεδο θα φανεί. Είναι μικρό το χρονικό διάστημα για να πούμε πως έχουμε σημαντικές αλλαγές. Το θέμα είναι να πάρουμε τη νίκη για να μπούμε καλά στη νέα αρχή της Εθνικής ομάδας. Για να κερδίσουμε και χρόνο. Αυτό θα επιδιώξουμε».

Παπασταθόπουλος: «Το θέμα της απουσίας του κόσμου, υπάρχει περίπτωση να μας επηρεάσει. Δεν έχουμε παίξει ξανά χωρίς κόσμο. Μακάρι να μην μας επηρεάσει. Στο δεύτερο ερώτημα, γνωρίζουμε όλοι τον προπονητή. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Προσπαθεί να μας περάσει αυτό που θέλει και τη φιλοσοφία του. Με τους προηγούμενους προπονητές, παίζουμε ένα γνωστό ποδόσφαιρο. Και με αυτόν και με τους προηγούμενους, το θέμα είναι να μπαίνουμε για τη νίκη».

Για το ότι ειναι αρχηγός:

Παπασταθόπουλος: «Η διαδικασία για την εκλογή των αρχηγών την κάναμε όλα τα παιδιά. Όλοι προσπαθούμε να τα λύσουμε μαζί. Για το θέμα του αρχηγού, είναι κάτι το οποίο γίνεται για να υπάρχει κάποιος που θα μιλαέι κυρίως. Θα υπάρχει μία φιγούρα η οποία μαζί με τους παίκτες θα πέρνουν αποφάσεις. Ο κάθε παίκτης έχει δικαίωμα να πει ό,τι θέλει. Αυτό που θέλω να πω είναι πως όλοι είμαστε αρχηγοί. Όλοι θα έχουμε κέρδος αν πάει καλά η ομάδα. Είναι σημαντικό να είμαστε ενωμένοι, και να βγάζουμε υγεία και εντός και εκτός, κάτι που συμβάινει τα τελευταία χρόνια».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια χωρίς Κατσουράνη και Κάρα:

Παπασταθόπουλος: Είναι δύο παίκτες που έδωσαν πολλά. Έμειναν περισσότερα από δέκα χρόνια στην ομάδα. Είναι δύο παραδείγματα για όλους μας και δύο παιδιά τα οποία άφησαν μία παρακαταθήκη για την επόμενη γενιά. Εμείς κοιτάμε μπροστά. Σίγουρα η απουσία τους είναι μεγάλη σε όλους τους τομείς. Πρέπει να κοιτάξουμε τη συνεχεια. Έχουμε νέους στόχους και θα πρέπει να δείξουμε πως μπορούμε να κάνουμε το βήμα μπροστά με την Εθνική ομάδα».

Καρνέζης: «Με κάλυψε 100% ο Σωκράτης».

Για την Εθνική ομάδα μπάσκετ:

Παπασταθόπουλος: «Μακάρι να κερδίσουμε και να είναι μία ωραία μέρα για τον αθλητισμό. Είμαστε περήφανοι για το μπάσκετ και σαν αθλητές και Έλληνες θα είμαστε μαζί τους όσο μπορούμε. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και μακάρι να φέρουν μεγάλη χαρα΄στην Ελλάδα».

Καρνέζης: «Εχουν κάνει ήδη κάτι σπουδαίο. Είμαστε μαζί τους και ελπίζουμε να πάρουμε και εμείς τη νίκη για να έχουμε μεγάλη χαρά».

Για τα κρίσιμα σημεία:

Παπασταθόπουλος: «Πρέπει να έχουμε όρεξη και να δείξουμε το καλό πρόσωπο. Να μην επηρεαστούμε από την απώλεια του κόσμου. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες για να φτάσουμε στη νίκη».

Καρνέζης: «Δημιουργεί παγίδες ότι παίζουμε χωρίς κόσμο. Μοναδικός στόχος είναι η νίκη».

Πηγή: onsports.gr