ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας…

Ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας…

Την ώρα που ο 46χρονος οπαδός του Εθνικού δίνει μάχη στο 401 για τη ζωή του, ο εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε ποινικές διώξεις στους 3 συλληφθέντες οπαδούς του Ηροδότου

Ο εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία στο χώρο του γηπέδου στους τρεις συλληφθέντες για τα δραματικά γεγονότα που εξελίχθηκαν στην Αλικαρνασσό το απόγευμα της Κυριακής.

Οι τρεις συλληφθέντες και ένα ακόμα άτομο που έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται από την αστυνομία, φέρονται να πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια όταν μία μικρή μερίδα οπαδών της κρητικής ομάδας πήγε στην κερκίδα που ήταν οι ομόλογοι τους των φιλοξενούμενων και συνεπλάκησαν. Δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν ο 46χρονος φίλαθλος του Εθνικού να καταρρεύσει από βαριά εγκεφαλική αιμορραγία εξαιτίας ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος και αυτή τη στιγμή να δίνει μάχη για την ζωή του στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401, όπου μεταφέρθηκε με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας με παρέμβαση και του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού.

Ο 32χρονος που αναζητείται μαζί με τον 24χρονο φέρονται να πλησίασαν πρώτοι το 46χρονο και να συγκρούστηκαν μαζί του, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο 27χρονος και ο 22χρονος ήταν τα άτομα που προσπάθησαν να πάρουν το πανό της φιλοξενούμενης ομάδας.

Οι τρεις άνδρες εξακολουθούν να κρατούνται και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη.

Αναλτυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας Ηρακλείου ΕΔΩ

«Δεν είναι εγκεφαλικά νεκρός ο οπαδός, είναι σε καταστολή»

Ο διευθυντής της εντατικής μονάδας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» για την κατάσταση της υγείας του άτυχου 46χρονου. Ο Ανέστης Κιούρπαλης επισήμανε πως ο οπαδός του Εθνικού δεν είναι εγκεφαλικά ή κλινικά νεκρός και πως η μεταφορά του έγινε για να έχει καλύτερη περίθαλψη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κιούρπαλη:

«Χθες μπήκε στην εντατική μονάδα με εγκεφαλική αιμορραγία, μετά από έναν φερόμενο καυγά. Εξωτερικά δεν είχε εμφανή σημάδια τραυματισμού. Κάναμε αξονική και διαπιστώσαμε εγκεφαλική αιμορραγία. Αυτό μας βάζει κατευθείαν σε διαδικασία να υποψιαστούμε την ρήξη ανευρίσματος.
Ο άνθρωπος ήρθε σε κωματώδη κατάσταση και από χθες έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις των γιατρών και τελικά αποφασίστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα και το 401. Υπάρχουν εκεί εξειδικευμένοι γιατροί».

Ερωτηθείς για το αν είναι «κλινικά νεκρός», απάντησε: «Δεν είναι εγκεφαλικά νεκρός, ούτε κλινικά νεκρός. Ηρθε σε κωματώδη κατάσταση και αυτή την στιγμή είναι σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη. Μεταφέρεται σε ειδικό κέντρο για να δούμε πράγματι αν υπήρχε ανεύρισμα και να αντιμετωπιστεί πιο ειδικά.».

Ερωτηθείς για το αν η ρήξη του ανευρίσματος ήταν αποτέλεσμα συμπλοκής και επεισοδίων, είπε: «Η ιατροδικαστική εξέταση θα δώσει την απάντηση. Θα ήθελα να περιμένω τα αποτελέσματα του ιατροδικαστή για να πω το οτιδήποτε. Σαν γιατρός δεν μπορώ να αποκλείσω καμία περίπτωση».

Όταν ρωτήθηκε για το αν έχει πιθανότητες, τόνισε: «Ελπίδες υπάρχουν. Αν συνεχιστεί η εγκεφαλική αιμορραγία, τότε θα είναι δύσκολα. Αν σταματήσει και καταφέρει να σταθεροποιηθεί, τότε υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει και τότε θα δούμε σε ποια κατάσταση».

Διαβάστε επίσης:

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο οπαδός του Εθνικού