ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού στην τελετή έναρξης των Special Olympics Ηellas

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού στην τελετή έναρξης των Special Olympics Ηellas

Ο Dr. Αντώνιος Αυγερινός, πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρέστη τη Δευτέρα (18/04/2016) στην Τελετή Έναρξης των Αγώνων που προκήρυξαν τα Special Olympics Ηellas, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Γιώργος Γαλανόπουλος» του Δήμου Λουτρακίου, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. του Φορέα, Πρέσβη ε.τ. και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Σ. κ. Διονυσίου Κοδέλλα, του Επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO και Προέδρου του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Οι Αγώνες, οι οποίοι τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και έχουν την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου, θα διεξαχθούν, από 18 έως 22 Απριλίου 2016, στις αθλητικές εγκαταστάσεις SportCamp Λουτράκι, στο Θώδειο Δημοτικό Στάδιο και το Korinthos Bowling Center, με στόχο να προσφέρουν σε περίπου 700 αθλητές από Ειδικά Σχολεία και Φορείς Ειδικής Αγωγής της χώρας μας περισσότερες ευκαιρίες συμμετοχής σε αγώνες.

Τα Special Olympics Hellas έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών σαν ένας από τους πιο ενεργούς αθλητικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, με κινητήρια δύναμή του την ιδέα της κοινωνικής ενσωμάτωσης και ενδυνάμωσης, απέναντι σε κάθε είδους αποκλεισμό και διάκριση ατόμων με ειδικές ικανότητες.

Σχετικές ειδήσεις