Απόφαση-Σοκ: H IAAF απέκλεισε όλους τους Ρώσους αθλητές στίβου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Newsbomb

Η IAAF απέρριψε όλες τις αιτήσεις των Ρώσων αθλητών στίβου για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του φετινού καλοκαιριού στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπως ανακοίνωσε η ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τη μοναδική εξαίρεση της άλτριας Darya Klishina.

Η απόφαση που ελήφθη από τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) σημαίνει ότι αθλητές και αθλήτριες όπως η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, Έλενα Ισινμπάγιεβα, δε θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στη Βραζιλία τον Αύγουστο, δήλωσε ο Ευγένι Τροφίμοβ στο Russia Today.

«Όλοι έλαβαν αρνητική απάντηση, συμπεριλαμβανομένης της Έλενας. Ως αποτέλεσμα αυτής της άρνησης, θα καταθέσουμε αγωγή στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των αθλητών και αθλητριών μας. Γνώριζαν ότι αν υπήρχαν αρνήσεις θα καταθέταμε μηνύσεις και οι δικηγόροι μας είναι έτοιμοι να το πράξουν», δήλωσε ο Τροφίμοβ.

Η μοναδική αθλήτρια στην οποία δόθηκε πράσινο φως για συμμετοχή είναι η Κλισίνα, η οποία θα λάβει μέρος ως ουδέτερη αθλήτρια, καθώς η 25χρονη άλτρια έχει έδρα τις ΗΠΑ και ως εκ τούτου πληροί τα «εξαιρετικά κριτήρια επιλεξιμότητας», σύμφωνα με την IAAF.

Η IAAF ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο «αποδέχθηκε ομόφωνα την αίτηση της Ντάρια Κλισίνα, η οποία, σύμφωνα με τη διεκπεραίωση των διατυπώσεων, είναι πλέον επιλέξιμη για να συναγωνιστεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, ως ανεξάρτητη ουδέτερη αθλήτρια».

Η Ισινμπάγιεβα ήταν μία από τις 68 αθλήτριες και αθλητές που είχαν συμπεριληφθεί στην ομάδα στίβου της Ρωσίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο από τη Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου (Araf).

Στις 2 Ιουλίου, η Ολυμπιακή Επιτροπή Ρωσική (ROC) και οι 68 αθλητές κατέθεσαν προσφυγές στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) κατά της απαγόρευσης της IAAF και ζήτησαν να τους επιτραπεί να λάβουν μέρος στο διεθνή διαγωνισμό τηρουμένης της προθεσμίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Source: RT.com

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved