ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μια βραδιά γεμάτη... Ολυμπιονίκες

Μια βραδιά γεμάτη... Ολυμπιονίκες

Οι «παλιοί» Ολυμπιονίκες υποδέχτηκαν τους θριαμβευτές του Ρίο Ντε Τζανέιρο

Σε μία λαμπρή εκδήλωση ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών υποδέχθηκε τα νέα μέλη του.

Οι Ολυμπιονίκες της Βραζιλίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αθλητές του παρελθόντος που διακρίθηκαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σήκωσαν την ελληνική σημαία ψηλά, σε μια γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο Ecali club.

Ήταν όλοι εκεί. Αθλητές του στίβου, της κολύμβησης, ιστιοπλόοι, η χρυσή γενιά των κοριτσιών του ανσάμπλ, παλαιστές, αρσιβαρίστες, πολίστες, αθλητές που τίμησαν τη χώρα μας και έκαναν τους Έλληνες υπερήφανους.

Τα χαμόγελα περίσσευαν. Οι... παλιοί άνοιξαν την αγκαλιά τους και υποδέχτηκαν με ένα μεγάλο χαμόγελο τους θριαμβευτές του Ρίο εκφράζοντας τη χαρά και τα συγχαρητήρια για τις σπουδαίες ελληνικές εμφανίσεις.

Φυσικά, όλοι είχαν να διηγηθούν και από μία ιστορία. Χαρές, λύπες, πίεση, οι δύσκολες στιγμές της προετοιμασίας, το άγχος των αγώνων, η ανακούφιση και η ικανοποίηση μετά από κάθε επιτυχία.

«Είναι μεγάλη χαρά που σε κάθε Ολυμπιάδα η οικογένεια του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών μεγαλώνει. Κάθε αθλητής τέτοιου επιπέδου κοπιάζει, θυσιάζει πολλά πράγματα και ξεπερνά τον εαυτό του για να έρθει αντιμέτωπος με τον υψηλό αυτό στόχο κάτω από δύσκολες συνθήκες και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς στήριξη», δήλωσε στο Newsbomb.gr η Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια πρωταθλήτρια του ανσάμπλ Μαρία Κάκιου.

22

Στη φωτογραφία: Τα κορίτσια του ανσάμπλ το 2004 - Από αριστερά, Ηλέκτρα Ευθυμίου, Βαρβάρα Μαγνήσαλη, Άννυ Πανταζή, Μαρία Κάκιου και Ελένη Χρονοπούλου

33

Στη φωτογραφία: Τα κορίτσια του ανσάμπλ το 2004, Μαρία Κάκιου, Ελένη Χρονοπούλου, Ηλέκτρα Ευθυμίου και Βαρβάρα Μαγνήσαλη με τον σπουδαίο αθλητή και ασημένιο Ολυμπιονίκη στο Ρίο, Σπύρο Γιαννιώτη και τον χρυσό Ολυμπιονίκη στις καταδύσεις το 2004, Νίκο Συρανίδη

Απόντες από την εκδήλωση ήταν οι χρυσοί Ολυμπιονίκες του Ρίο ντε Τζανέιρο, Λευτέρης Πέτρουνιας, Κατερίνα Στεφανίδη και Αννα Κορακάκη.

Ο πρωταθλητής των κρίκων και η πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ βρίσκονται στην Αμερική όπου στις 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να βρεθούν στην εκδήλωση της ομογένειας «Πρωτοβουλία για την Ελλάδα».

Η Αννα Κορακάκη είναι στη Δράμα και προετοιμάζεται για τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου σκοποβολής.

Σχετικές ειδήσεις