ΠΣΑΤ: «Προστατέψτε τους ποδοσφαιριστές»

Newsroom Newsroom

ΠΣΑΤ: «Προστατέψτε τους ποδοσφαιριστές»
Ανακοίνωση με την οποία ζητά από τις αρμόδιες Αρχές νε μεριμνήσουν για το επαγγελματικό μέλλον των ποδοσφαιριστών της καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου...

Ανακοίνωση με την οποία ζητά από τις αρμόδιες Αρχές νε μεριμνήσουν για το επαγγελματικό μέλλον των ποδοσφαιριστών της καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου, εξέδωσε ο ΠΣΑΤ.

Ουσιαστικά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, κάνει παρέμβαση στην απόφαση της Ε.Ε.Α., ζητώντας να μη μείνουν απροστάτευτοι οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων οι οποίες από τη νέα σεζόν θα παίζουν στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.) παρακολουθεί, εδώ και καιρό, με πολλή προσοχή όλες τις σοβαρές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Π.Σ.Α.Π., χωρίς να απεμπολεί το δικαίωμα της κριτικής, αποφεύγει συνειδητά το σχολιασμό και σέβεται κάθε απόφαση θεσμικού οργάνου, απ΄ όπου κι αν αυτό προέρχεται.

Σε κάθε περίπτωση, ο Π.Σ.Α.Π. είναι υποχρεωμένος, στα πλαίσια της εξασφάλισης υγιών συνθηκών διεξαγωγής ενός Πρωταθλήματος και εκτός άλλων ενεργειών του, να προστατεύσει με κάθε τρόπο και μέσο θεμελιώδη εργασιακά -και όχι μόνο- δικαιώματα μελών του που, δίχως να φέρουν την οιαδήποτε ευθύνη, αναγκάζονται να αποδεχθούν μια αιφνίδια μεταβολή των αθλητικών, εργασιακών, οικονομικών, οικογενειακών και κοινωνικοασφαλιστικών δεδομένων τους.

Είναι σαφές ότι αναφερόμαστε στους εξήντα (60) επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Π.Α.Ε. «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ» και της Π.Α.Ε. «ΚΑΒΑΛΑ», οι οποίοι, στο τελείωμα της μεταγραφικής περιόδου, όχι μόνον χάνουν, αιφνιδίως και παρά τη βούλησή τους, την επαγγελματική τους ιδιότητα, αλλά αναγκάζονται, σε ιδιαίτερα χαλεπούς καιρούς, να διαπραγματευτούν και υπερασπίσουν την επαγγελματική τους συνέχεια υπό καθεστώς έντονου πανικού και πίεσης.

Αν και δυστυχώς είμαστε οι μόνοι που αναδεικνύουμε το πρόβλημα αυτό, οφείλουμε να εκφράσουμε την ιδιαίτερη ανησυχία μας για το δυσβάσταχτο κόστος που εισπράττουν τα μέλη μας και να ζητήσουμε, εύλογα, από κάθε θεσμική αρχή να μεριμνήσει, λαμβάνοντας τις αναγκαίες αποφάσεις, για την αποκατάσταση της ζημίας που έχουν ήδη υποστεί αυτά.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved