ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ζήσης: Θα λείπει ο «κολλητός», θα δώσει το «παρών» ο γιος!

Ζήσης: Θα λείπει ο «κολλητός», θα δώσει το «παρών» ο γιος!
Ο Νίκος Ζήσης ανοίγει τα... χαρτιά του στο Onsports και μιλάει για τη μεγάλη μάχη της εθνικής ανδρών στα γήπεδα της Λιθουανίας...

Ο Νίκος Ζήσης ανοίγει τα... χαρτιά του στο Onsports και μιλάει για τη μεγάλη μάχη της εθνικής ανδρών στα γήπεδα της Λιθουανίας...

Το φετινό Ευρωμπάσκετ είναι ιδιαίτερο για την Εθνική ομάδα, δεδομένου ότι θα παραταχθεί με αρκετές ελλείψεις και πολλά νέα πρόσωπα. Για τον Νίκο Ζήση, που μίλησε στο Onsports.gr λίγο πριν το τζάμπολ της πρεμιέρας, αυτή η διοργάνωση κρύβει ακόμη περισσότερες ιδιαιτερότητες. Είναι η πρώτη φορά που «χωρίζει» -σε Εθνικό επίπεδο- •από τον «κολλητό του» και κουμπάρο του, Βασίλη Σπανούλη, αλλά και η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί γνωρίζοντας πως στις εξέδρες θα βρίσκεται ο νεογέννητος γιος του!

-Πώς είναι η ζωή στην Εθνική χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη; Είναι η πρώτη φορά που δεν θα είσαι μαζί με τον κολλητό και κουμπάρο σου παρέα στην Εθνική ομάδα.

«Η αλήθεια είναι πως νιώθω λίγο περίεργα. Με τον Βασίλη παίζουμε μια ζωή μαζί όχι μόνο στην ανδρών, αλλά και στις μικρές Εθνικές. Ήμασταν δώδεκα καλοκαίρια μαζί. Δυστυχώς αυτά έχει η ζωή. Πάνω από όλα να είναι καλά ο Βασίλης. Είχε έναν σοβαρό τραυματισμό και έπρεπε να κάνει οπωσδήποτε την επέμβαση. Από κει και πέρα, εγώ κοιτάω να κάνω την δουλειά μου, θα προσπαθήσω να δώσω τα πάντα για την Εθνική για να πετύχουμε τους στόχους μας. Στον Βασίλη εύχομαι να είναι σιδερένιος και υγιής όλη την χρονιά που έρχεται».

-Οι ατελείωτες συζητήσεις που κάνατε μετά τα παιχνίδια στο δωμάτιο τώρα θα γίνονται δια τηλεφώνου;

«Θα είναι αδύνατο να γίνονται με τον ίδιο τρόπο μέσω τηλεφώνου. Σίγουρα θα μιλάμε, όπως μιλάγαμε καθ' όλη την περίοδο της προετοιμασίας και των φιλικών. Δεν θα γίνεται, όμως, να μιλάμε τόσο συχνά όσο πριν γιατί τώρα τα προγράμματά μας θα είναι τελείως διαφορετικά».

-Στο δωμάτιο ποιος πήρε την θέση του Σπανούλη;

«Η αλήθεια είναι ότι έχω αλλάξει πολλούς συγκάτοικους. Στην αρχή ήμουν με τον Κώστα Χαραλαμπίδη, ο οποίος ήταν εξαιρετικός συγκάτοικος. Πριν φύγουμε για την Λιθουανία ήμουν με τον Μαυροειδή, αλλά τώρα θα μείνω με τον Παπανικολάου γιατί ο Μαυροειδής θέλει να μείνει με τον κολλητό του τον Καϊμακόγλου».

-Μετά το τελευταίο παιχνίδι με την Ιταλία φάνηκε να είσαι λίγο ενοχλημένος από τα σχόλια του Τύπου και από το γεγονός ότι δεν πίστεψαν σε αυτή την ομάδα.

«Δεν θα έλεγα ότι είμαι ενοχλημένος. Απλά τα πράγματα είναι πάντα έτσι. Ως λαός είμαστε λίγο των άκρων. Έτσι είμαστε τι να κάνουμε; Ξέρω ότι όταν θα παίζουμε καλά κανείς δεν θα μιλάει για τις απουσίες. Ίσα ίσα θα μιλάει για τη νέα ομάδα. Εμείς οι παίκτες πρέπει να μείνουμε έξω από όλα αυτά. Είπαμε όποια παιδιά είμαστε στην 12άδα, πάνω από όλα να είμαστε γεροί. Είναι ένα πολύ μεγάλο τουρνουά, δεν κοιτάμε τις απουσίες και οποιοδήποτε και να είναι το αποτέλεσμα δικαιολογία τις απουσίες δεν θα τις βάλουμε. Είμαστε δώδεκα και είμαστε πανέτοιμοι.δ Σίγουρα λείπουν πολύ μεγάλοι παίκτες, που ειδικά σε συγκεκριμένα παιχνίδια θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά, αλλά εμείς σκεφτόμαστε την ομάδα μας, έχουμε κάνει μια καινούργια προσπάθεια, με έναν νέο προπονητή που έχει ήδη βάλει το στίγμα του μόνο σε μόλις πέντε εβδομάδες και είμαστε πανέτοιμοι να κάνουμε το παν για να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Δηλαδή να φτάσουμε ψηλά».

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr