ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φέργκιουσον: “Θα καταθέσει μήνυση ο Εβρά”

Φέργκιουσον: “Θα καταθέσει μήνυση ο Εβρά”

Ο Πατρίς Εβρά θα κινηθεί νομικά εναντίον του Λούις Σουάρεζ, σύμφωνα με τον προπονητή του, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος σχολίασε επίσης το θέμα του Γουέιν Ρούνει, αλλά και την διένεξη μεταξύ οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ.

Αναφορικά με το πρόσφατο περιστατικό περί ρατσιστικών σχολίων του Λουίς Σουάρεζ στον Πατρίς Εβρά, ο Σερ Άλεξ φάνηκε σίγουρος πως το θέμα θα κριθεί εν τέλει από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία:«Μίλησα με τον Πατρίς σήμερα. Είναι σίγουρος ότι θα κινηθεί νομικά. Το περιστατικό δεν αφορά το ίδιο το παιχνίδι. Ίσως αυτό πείραξε τον Πατρίς Εβρά. Αισθάνθηκε υποβιβασμένος. Δεν θα προσάψουμε κάτι στην Λίβερπουλ. Προφανώς ο Πατρίς έχει ενοχληθεί από αυτά που άκουσε. Όλα είναι στα χέρια της FA (αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία)».

Ενώ εξέφρασε την αντίθεση του με την ποινή του Γουέιν Ρούνεϊ:«Θα παίξει αύριο. Η ποινή σίγουρα τον συγκλόνισε. Δεν την περίμενε ούτε αυτός, ούτε εμείς. Ήταν μία χαζή κίνηση, αλλά όχι επικίνδυνη».Στο πρόσφατο ματς των «κόκκινων» με την ομάδα του Φέργκιουσον, οι οπαδοί των δύο συλλόγων έμειναν μακριά από τα ακραία συνθήματα αναφορικά με τις τραγωδίες, οι οποίες έπληξαν διαχρονικά Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυτό αναγνωρίστηκε από τον έμπειρο τεχνικό:«Δεν καταγράφηκε κάτι αρνητικό το Σάββατο. Οι οπαδοί των δύο ομάδων δεν έδωσαν δικαιώματα. Αυτά τα ηλίθια συνθήματα των τελευταίων ετών απουσίασαν. Αμφότερες οι πλευρές είναι άξιες συγχαρητήριων».

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της χώρας υποσχέθηκε πως θα δημοσιευτούν όλα τα στοιχεία, τα οποία προέκυψαν από τις έρευνες σχετικά με το Χίλσμπορο. Άλλωστε προηγήθηκε σχετική απαίτηση των οικογενειών των θυμάτων που δεν θα μπορούσαν να αγνοηθούν.

Πηγή: onsports.gr