ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το χρονικό της στημένης σύσκεψης - παρωδία στο υπουργείο Αθλητισμού

Το χρονικό της στημένης σύσκεψης - παρωδία στο υπουργείο Αθλητισμού
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με τους προέδρους των ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ
EUROKINISSI

Από το «στημένο» ραντεβού του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, μέχρι την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τις δηλώσεις των αδερφών Αγγελόπουλων, την μη διεξαγωγή του ντέρμπι και τις δηλώσεις το Υφυπουργού - Όλα όσα συνέβησαν την Παρασκευή το βράδυ στη σύσκεψη - φιάσκο που συγκάλεσε ο αρμόδιος υπουργός

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης το απόγευμα της Παρασκευής (15/3) συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για το... καλό του ελληνικού μπάσκετ παρουσία των ισχυρών ανδρών του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ καθώς και εκπροσώπων της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέβηκαν για τα καλά οι τόνοι ανάμεσα στους Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τους αδερφούς Αγγελόπουλους και τον Γιώργο Σκινδήλια.

Τα πνεύματα είχαν οξυνθεί από την αρχή, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για προκλητικότατη στάση των «ερυθρολεύκων», ειρωνίες, ψευτοτσαμπουκάδες και γλώσσα πεζοδρομίου.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αρχικά δεν θέλησε να απαντήσει στις προκλήσεις, με στόχο να βρεθεί λύση στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό μπάσκετ.

Η στάση ωστόσο των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, οι απειλές του Γιώργου Σκινδήλια και η πρωτοφανής και απαράδεκτη ανοχή του υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη, έφεραν την κατάσταση στα άκρα.

Αποχώρησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά από «ερυθρόλευκη» επίθεση

Μετά τις 22:30 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχώρησε εμφανώς εκνευρισμένος από το υφυπουργείο Αθλητισμού. Ο λόγος ήταν η απαράδεκτη στάση των ανθρώπων της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και του Γιώργου Βασιλειάδη που έδειξε προκλητική ανοχή στα όσα έγιναν.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατά την αποχώρησή του κατήγγειλε πως δέχθηκε απειλές από τον Γιώργο Σκινδήλια, αντιπρόεδρο της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, αλλά και απώθηση με σπρωξιές από τον Γιώργο Αγγελόπουλο.

Σε όλα αυτά, ο Γιώργος Βασιλειάδης έμεινε απαθής και δεν έκανε το παραμικρό, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος όπως ήταν λογικό ήταν εμφανώς εκνευρισμένος.

Γιαννακόπουλος: «Σύσκεψη – παρωδία με ηθικό αυτουργό τον Βασιλειάδη»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε σοβαρές καταγγελίες για όσα έγιναν στη σύσκεψη, μιλώντας για βιαιοπραγία του Γιώργου Αγγελόπουλου και ύβρεις του Γιώργου Σκινδήλια σε βάρος του, υπό την ανοχή του υφυπουργού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μια σύσκεψη - παρωδία, η οποία ήταν στημένη εξαρχής για να υπάρξει ένταση και να μπουν οι δυο σύλλογοι στο ίδιο «τσουβάλι», τονίζοντας πως ηθικός αυτουργός για όλα όσα έγιναν είναι ο υφυπουργός, Γιώργος Βασιλειάδης.

«Καταρχάς δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο καλέστηκε αυτή η σύσκεψη. Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που παίρνει μια απόφαση να μην κατέβει, είναι δικαίωμά του. Υπάρχουν νόμοι και κανόνες, όλοι εναρμονιζόμαστε με αυτούς τους κανόνες και τους νόμους. Όποτε δεν εναρμονιζόμαστε υπάρχουν οι διάφορες κυρώσεις και τα επακόλουθα, όπου οφείλουμε να σεβαστούμε τις όποιες αποφάσεις του αθλητικού δικαστή, όταν υπάρχουν τέτοιες αποφάσεις. Αδυνατώ να πιστέψω ότι αν δεν ήταν ο Ολυμπιακός, που λένε ότι κράτος είναι ο Ολυμπιακός που υπάρχει και σαν σύνθημα, ότι αν στη θέση του ήταν το Λαύριο, το Περιστέρι, η Κύμη ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα που τρέφω την ίδια εκτίμηση προς όλες τις ομάδες, θα γινόταν αυτή η σύσκεψη...», ανέφερε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Ακούστε όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο Onsports.gr

Όσα είπαν από τον Ολυμπιακό μετά από τη συνάντηση-παρωδία

Οι Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος αναφέρθηκαν στα όσα έγιναν στη σύσκεψη.

Η σύσκεψη ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τους φορείς του μπάσκετ συνεχίστηκε και μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Τόσο ο Γιώργος όσο και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος αναφέρθηκαν σε όσα συζητήθηκαν, τονίζοντας ότι δύσκολα θα δοθεί λύση στα προβλήματα του μπάσκετ.

«Για πρώτη φορά η ελληνική Κυβέρνηση ασχολήθηκε με το θέμα. Με πρωτοβουλία του υφυπουργού μαζευτήκαμε εδώ και συμφωνήσαμε όλοι ότι υπάρχουν διαφωνίες. Υπάρχουν προβλήματα. Σήμερα έγινε διαπίστωση για το ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα», ανέφεραν αρχικά.

Σε ερώτηση για τα όσα καταγγέλλει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ότι έγιναν μέσα στην αίθουσα ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε: «Δεν απώθησε κανείς τον κ. Γιαννακόπουλο. Κάτι άλλο έγινε, αλλά όσα έγιναν μέσα στην αίθουσα θα παραμείνουν σε αυτή».

Κλείνοντας ο Γιώργος Αγγελόπουλος σημείωσε: «Υπάρχει βούληση για να λυθεί το θέμα. Σε μία τόσο σοβαρή σύσκεψη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας να απουσιάζει δείχνει πολλά. Δύσκολα θα δοθεί λύση».

Μετά τη συνάντηση παρωδία, ο Βασιλειάδης μίλαγε για… προτάσεις

Ο Γιώργος Βασιλειάδης που προκάλεσε και ανέχτηκε τη συνάντηση – φιάσκο για το ελληνικό μπάσκετ, μετά το τέλος της έκανε λόγω για… προτάσεις και λύσεις για το άθλημα…

Στις δηλώσεις του ο Γιώργος Βασιλειάδης μετά από τη σύσκεψη-παρωδία, αναφέρθηκε στις… κινήσεις που θα γίνουν για τη βελτίωση του ελληνικού μπάσκετ.

Αρχικά ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε: «Έγινε μία συζήτηση που προφανώς δεν θα φέρει αποτελέσματα αύριο. Ο πρώτος στόχος ήταν να διασφαλίσουμε, μετά την απόφαση του Ολυμπιακού να μην κατέβει, ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος για την ασφάλεια κανενός και τη διασάλευση της τάξης. Σε αυτό συμφωνήσαμε, δεν θα έχουμε ζητήματα την Κυριακή. Το δεύτερο θέμα ήταν να υπάρξει συζήτηση για ομαλοποίηση της κατάστασης. Να βρεθεί η κοινή συνισταμένη για να επανασχεδιάσουμε τους βασικούς κανονισμούς που οδηγούν σε διαφωνία. Σαν δεδομένο, το ματς της Κυριακής δεν αναβάλλεται, δεν θα γίνει. Θα υπάρξουν προτάσεις από τον ΕΣΑΚΕ για τη λύση των προβλημάτων. Δεν μπορούσαμε να έχουμε δέσμευση από κοινού γιατί έλειπε ο επικεφαλής. Παρ’ όλα αυτά περιμένουμε».

Αναφερόμενος στην ένταση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Δεν θέλω να ασχοληθώ με κάτι που θα ρίξει λάδι στη φωτιά και θα αποσπάσει την προσοχή από τα προβλήματα που υπάρχουν».

Στη συνέχεια τόνισε: «Προφανώς υπάρχουν διαφωνίες. Δεν λύθηκε το ζήτημα αυτό. Προφανώς υπάρχουν και πολλές διαφορετικές απόψεις. Για τα θέματα της διαιτησίας και τη δομής της δεν έχω περιθώριο παρέμβασης. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι με τέτοιες πρωτοβουλίες να μπορέσω να βρούμε λύσεις. Ξαναλέω παρά τις εντάσεις το θέμα είναι ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων πως πρέπει να βρεθεί μία λύση».

Για την ατάκα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που θεωρεί στημένη την επίθεση εις βάρος τους είπε: «Στημένο από ποιον; Υπήρξαν εντάσεις που δεν υπάρχει λόγος να τις αναπαράγουμε. Πριν τις εντάσεις υπήρξε απόφαση να βάλουμε πέντε κανόνες για το πως θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα».

Στη συνέχεια επισήμανε: «Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει βούληση από όλους για να διαφυλαχτεί το άθλημα. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να μας ενδιαφέρει το άθλημα και θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση».

Τέλος, για το εάν θα υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός στην Α2: «Ό,τι λέει ο κανονισμός. Δεν συζητήθηκε αυτό στη σύσκεψη. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και να ξεκινήσει το επόμενο σε στέρεες βάσεις».

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Σκινδήλιας: Ο καταστροφέας των Αγγελόπουλων, της Χαλυβουργικής και του Ολυμπιακού